четвъртък, 13 декември 2012 г.

МОЗАЙКА

Странни професии

Ако си мислите, че тъпкачите на хора в метрото в Япония имат странна работа, то непременно прочетете тези професии.
Определител половете на пилета
В тази работа хората определят пола на новоизлюпени пиленца, за да могат да ги пратят после на правилното място… в някой ресторант като бъдеща вечеря за четирима или кой знае къде. Тук се изисква много нежна ръка (за да не бъде наранено малкото пиле), остро зрение (за да разпознаят дали имат мъжки полов член или не) и психическата способност да превъзмогвате лесно факта, че цялата ви работа се свежда до това да гледате половите органи на пилета.
Дояч на змии
Змийската отрова намира доста различни приложения, но безспорно най-важното е за медицински изследвания. Всяка година е нужно много голямо количество змийска отрова за тези проучвания, затова някой нещастен човечец трябва да прекара цял ден бутайки зъбите на змията в пластмасово контейнерче, за да “издои” отровата й. Поне може да се утешава, знаейки, че неговата опасна задача някой ден може да спаси човешки живот.
Спортен талисман
Спортните талисмани не са просто фенове, тичащи наоколо в огромни костюми. Всъщност, те са служители, които получават заплащане от отбора, който представляват. За да сте талисман, трябва да сте атлетични и слаби и със сигурност не трябва да кандидатствате ако сте срамежливи. Интересното е, че някои талисмани са по-популярни дори от спортистите.
Гмуркач за голф топки
Чудили ли сте се някога какво се случва с всички голф топки, които падат във водните площи на голф игрищата? Сега вече знаете: гмуркачи за голф топки ги събират през определен период. Това, всъщност, е доста добре платена работа и може да бъде много опасна (поне двама души са загивали досега в търсене на голф топки под вода). Но пък има и хубава част и тя е, че когато приключите, можете да облечете екипа и да изиграете една игра на голф.
Мастурбатор в хамбара
Тази професия се изразява в осъществяването на мастурбацията на животните във фермата с цел изкуствено осеменяване. Обикновено имат две опции: първата е да използват ректален електрически уред, който да изпрати малки сигнали до органите на животното и да го стимулира… изотзад. А другата опция е…, ами, да го стимулира по стария изпитан начин – с ръце. Все пак смятаме, че колкото по-малко обсъждаме тази “професия”, толкова по-добре.