петък, 14 декември 2012 г.

МОЗАЙКА


Този  измами цяла държава


Светът е пълен с измамници и ако има награда за висш пилотаж, тя определено отива в ръце на Джорди Сарда Бонвехи. Историята започва с това, че Украйна строи първата си централа за газ близо до Одеса. Това ще даде шанс на страната да се отдели от руския гигант "Газпром".
Единственият проблем е, че страната има нужда от чужд инвеститор, за да може да започне да строи. В търсене на спонсори се появява и това лице, което казва, че работи за испанската компания "Феноса". На 26-и ноември министър-председателят на Украйна и Бонвехи подписват договор, който се излъчва и по телевизията. Двамата мъже говорят пред камерите, а Джорди казва, че с този подпис ще започне подсигуряването на Украйна.
Няколко часа по-късно "Феноса" откриват своите странни намерения за инвестиране в украинския проект. Те дори отричат, че са изпратили човек, който да разглежда оферти на страната, а дори няма право да подписва. Договорът останал без смисъл, а украинците били доста изложени. Като бонус може да се каже, че лицето е било адвокат на фирмата, но нищо повече. В друго изявление казва "Мислех си, че мога първо да подпиша, а после да убедя компанията, че трябва да строи.
Други източници казват, че това е бил бивш служител на фирмата, който се опитвал да спечели на свой гръб. Колкото и тъжно да изглежда, ситуацията е доста забавна. Респект за г-н Бонвехи, който успя да прати цяла страна за зелен хайвер!

 Ще спасим  човечеството 


Единственото място, където краят на света няма да настъпи, е френското село Бугараш. Това име Бугараш, което сега е толкова популярно – знаете, че френските власти дори забраняват през последните дни отиването на големи тълпи хора, защото буквално целият свят се е насочил натам.  Името му обаче има български корени. Това мнение изказва проф. Николай Овчаров.  Той обяснява, че Бугараш не произлиза от днешната думата „българи”. Става въпрос за т.нар. "бугри" или "бугараши", както са наричани еретиците в Средновековна Франция. Ученият също застъпва тезата за нашето богомилско движение, което се разпространява не само в България, но и в много части на Европа, включително в Южна Франция и в Италия. Малкото френско селище през годините става едно от най-важните места в света. Според митовете и легендите точно тук се събира световната енергия, появяват се извънземни, орденът на тамплиерите също е представен в селището, а и се вярва, че в него е скрит свещеният граал. През 2012 г. Бугараш се свърза с календара на маите и предсказанието за край на света. На 21 декември единственото свещено място, което ще оцелее след края, е именно Бугараш, смятат мнозина.