четвъртък, 13 декември 2012 г.

АКТУАЛНО


Бойко Борисов: Не можем да допуснем да ни се краде историята

По отношение присъединяването на Македония към Евросъюза страната ни винаги е подкрепяла Македония изцяло – както за членството й в ЕС, така и за влизането й в НАТО. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел, съобщиха от правителствената информационна служба. По думите му - македонската страна е най-близката ни държава, а македонците – са най-големите ни приятели, но за присъединяването й към „европейското семейство”, Македония първо трябва да покрие всички критерии – особено тези за добросъседство.
„Историята не е нещо, което се пренаписва или преиначава, има исторически факти, които са признати, и ние не можем да допуснем да ни се краде историята”, допълни премиерът и заключи, че „добросъседството и европейската интеграция изискват толерантност и признаване на това, което другите народи векове наред са постигали".
Добавено:18:00 часа

снимка: АФП

Нови милиарди за Гърция


Министрите на финансите на страните от еврозоната одобриха отпускането на 34 милиарда евро спасителни средства за Гърция. Траншът бе замразен от месец юни, предаде АФП.
„Срещата приключи. Министрите одобриха отпускането на финансова помощ”, съобщи говорителят на председателя на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер.
Добавено: 13:20


Изстрелват наркотици с оръдие от Мексико в САЩ

Граничарите в американския щат Аризона разкриха най-новото изобретение на мексиканските наркотрафиканти - дрогата се изстрелва с пневматично оръдие, за да се озове в САЩ. "Такова чудо досега не бяхме виждали. Натъквали сме се на катапулти, с които се прехвърлят наркотици от Мексико в САЩ. За пръв път обаче ставаме свидетели това се прави със специално изработено пневматично оръдие", отбелязват от американския пограничен патрул. Граничарите са открили 33 леки контейнера с марихуана, укрити на 150 м от граничната бразда, посочва БГНЕС. Тревата е била на стойност около 42 000 долара. Впоследствие бил открит и балон, пълен с газ, който трафикантите използвали за зареждане на пневматичното оръдие.