понеделник, 17 декември 2012 г.

АКТУАЛНО


„Анонимните“  хакнаха сайта на Министерството на финансите

Вчера „Анонимните“ хакнаха сайта на Министерството на финансите (МФ). "OP#ACTION Здравейте, ние сме Анонимните, ние ви наблюдаваме, ние ви слушаме. Надявам се, че сте разбрали за нашата атака над така нареченото "Министерството на Финансите". Надяваме се да разберете това послание към всички вас, защото ние повече не можем да търпим това така наречено управление на тази държава. Ние не правим това просто за забавление, ние го правим, за да ви покажем, че все още има хора в тази страна, на които им пука, на които все още не сте промили мозъците." Това е част от публикуваното съобщение във фейсбук страницата на анонимните.

снимка:Агенция"Фокус"

Мистериозно убийство край София 

Убитият вчера по време на лов изпълнителен директор на „Национална спортна база” Петър Божилов е членувал в ловната дружинка и е имал разрешение за вчерашния ловен излет. Това каза пред Агенция „Фокус” директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов по повод на мистериозното двойно убийство  край София. Другият участник в стрелбата не е член на ловната дружинка. Към момента е установено, че е възникнал спор между 48-годишния Божилов и 71-годишен мъж, който е прераснал в вадене на оръжия и съответно – стрелба. 71-годишният мъж не е излязъл заедно с дружинката на лова, който вчера е бил и разрешен в определена територия, каза старши комисар Йорданов. Има един свидетел от ловната дружинка, който е забелязал по-възрастния мъж преди инцидента да минава покрай него, като му е отправил забележка, че там не трябва да се ловува и отишъл в посока на мястото, където е станала тази трагедия. Минути след това се чули изстрелите. Когато отишли от дружинката на място намерили двамата мъже простреляни и починали. И двамата са загинали на място.  Към момента няма преки свидетели на самия инцидент и полицията не разполага с данни трето лице да се е намирало на мястото. Предстоят експертизи, които са назначени – балистични, алкохолни проби. Взети са натривки на лицата. След аутопсията ще може да се добие повече яснота по отношение на това кой пръв е произвел изстрелите, уточни старши комисар Валери Йорданов.


ВСС  днес ще се произнесе по казуса „Гугушева“

Етичната комисия към Висшия съдебен съвет днес ще каже становището си по казуса „Гугушева”. Ако се потвърди становището за конфликт на интереси, и то се потвърди и от етичната комисия и членовете са убедени, че има конфликт на интереси, ще бъде предложено дисциплинарно производство срещу Галя Гугушева, каза председателят на етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) Ясен Тодоров, след изслушването на бившия кандидат за конституционен съдия Галя Гугушева миналата седмица. Гугушева е допуснала нарушение на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси като не е попълнила правилно и пълно свои декларации, смята Тодоров.