неделя, 9 декември 2012 г.

OБЗОР


Бюджет 2013

снимка:Sofia photo agency
След скандали в парламента обиди, освирквания  и скандирания „оставка“ парламентът прие в отсъствието на премиера скоростно бюджет 2013. От опозицията предупредиха, че приетият тази седмица от парламента бюджет за следващата година "реже живо месо“.

„Единство“ ще сменя СДС в синята коалиция

Национално сдружение „Единство” създадоха отцепилите се депутати от СДС. Тяхната цел е да направят силна дясна партия.  Очакват на изборите да се явят под формата на Синята коалиция. В редиците им влизат депутатите Мартин Димитров, Ваньо Шарков, Цветан Костов и Димо Гяуров, както и евродепутатът Надежда Нейнски. Отцепниците от синята партия очакват разпад в СДС и прогнозират  и вливане на цели общински структури на синята партия в тяхното сдружение. Те избраха Пловдив, за да обявят началото на своето съединение.

Гугушева новата Марковска

Изборът за конституционен съдия ще се отложи за след Нова година заради двата сигнала срещу единствения кандидат Галя Гугушева, съобщава . Първият сигнал съдържа "данни за връзки на Гугушева с финансови структури с неясен или съмнителен произход, както и за цяла империя от фирми на името на сина й - младият адвокат Стефан Гугушевa." Вторият сигнал е от шестима граждани начело с бившия депутат от СДС Пламен Даракчиев. В него също се сочи, че Гугушева е замесена в "сделки, които не съответстват на доходите й на прокурор и нямат правдоподобно обяснение".