събота, 22 декември 2012 г.

AКТУАЛНО


Гербери на амбразурата, бранят Цацаров

Уникален гаф или просто зле свършена работа.ГЕРБ-ерите с “окръжно” да бранят любимият на властта и събудил се като нов главен прокурор Сотир Цацаров. Владимир Каролев, икономист, който е един от най-активните във Facebook и Twitter публикува screenshot от коментар във форума на електронното издание Дневник. На картинката ясно се вижда, че коментарът е публикуван заедно с инструкцията, с която е изпратен на съответния “форумец”, за да “коментира”.

СМЕХ


Маите не познаха, но пък за Цацаров всички познаха
снимка:Thinkstock
                                             *
- Скъпа, спиш ли?
- Не.
- Хубаво, тогава се обърни към мен.
- Не ща, ял си лук.
- А ти боб!
                                            *
Генко се прибира много късно и казва на жена си:
- Скъпа, никога няма да се сетиш къде бях!
- Със сигурност ще се сетя, но първо да чуя твоята версия.
                                            *
Ако още вчера сте изгонили мъжа си от къщи, а той още седи пред вратата, опитайте да сложите друга парола на Wi-Fi.
                                            *
Изследванията показват, че 658 476 253 от 834 572 873 човека ги мързи да прочетат тези числа...

петък, 21 декември 2012 г.

АКТУАЛНО


Цацаров вече е назначен

Преди малко  президентът Росен Плевнелиев подписа  указ, с който назначава Сотир Цацаров за главен прокурор на Република България. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 Явно държавният глава си е изчерпал лимита за независимост за тази година.
Добавено 18:15 часа

Мозайка


Голи момичета протестират срещу Путин в Брюксел


Четири активистки на украинското женско движение „Фемен" бяха задържани в Брюксел, след като се съблякоха полуголи в знак на протест срещу визитата на Владимир Путин. „Путин, върви по дяволите", бе изписала една от тях на тялото си, информира Ройтерс. Руският президент пристигна в столицата на Белгия за форума ЕС-Русия, който се откри днес.

AКТУАЛНО


Oтзвук  за избора на Сотир Цацаров

С 18 гласа "за", три "против" и три "въздържал се" Висшият съдебен съвет (ВСС) избра от раз Сотир Цацаров за главен прокурор. Той беше предизвестеният фаворит на властта, нееднократно хвален от премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов като "стабилен". Цацаров беше кандидатът, срещу който имаше най-много сигнали за нарушения, които той така и не успя да обясни убедително. "Нещата са в ръцете на държавния глава", каза Цацаров минути след гласуването. Президентът Росен Плевнелиев може еднократно да откаже да издаде указ за назначението му, но не може да отхвърли повторно предложение от ВСС.  Ето и някой коментари от днес към  въпросният избор:
 ЕК: Разочароващо е, че ВСС не можа да избегне противоречиви решение Брюксел отказа да коментира личността на Сотир Цацаров "ЕК няма да коментира личността на избрания нов главен прокурор. Наблюдението над правосъдието и вътрешните работи у нас продължава. Нов доклад може да има по всяко време", съобщи говорителят на ЕК Фредерик Венсан. Той отказа да коментира и въпросителните около процедурата по избора на главен прокурор, като само уточни, че преди дни неговият колега Марк Грей много ясно е изразил очакванията на ЕК. Това предаде БНР. Очакванията бяха: процесът по избор на нов главен прокурор да е честен и обективен при гарантирана тайна на вота. Към това днес Фредерик Венсан добави и фразата: "Никой няма интерес хората избрани на ключови ръководни постове да започват работата си под сянката на несигурността". В отговор на въпрос дали този избор, който нееднократно беше сочен от ЕК като тест за България, ще доведе до нов доклад за страната ни преди края на следващата година, говорителят каза: "Мониторингът върху правосъдието и вътрешните работи продължава и ЕК може във всеки един момент да реши да направи коментари или да изготви доклади". По-късно на допълнителни въпроси, зададени от в. "Капитал", ЕК добави: "Това е изключително важен пост в управлението на съдебната система в България. Именно заради това той е важен при оценката, която се извършва чрез Механизма за проверка и сътрудничество. В досегашните доклади ясно беше посочено, че има да бъде свършена много работа в посока модернизирането на прокуратурата и да бъдат научени уроците от проблемите от миналото. Комисията винаги е подчертавала, че за да бъдат тези ключови звена двигатели на реформи, те имат нужда от ръководители, които са избрани на базата на професионални заслуги и морални качества и обществото трябва да види това. Никой няма интерес от това ключовите ръководители да започват своята работа, обременени от сянката на съмнение. Затова е разочароващо, че ВСС не е съумял да организира работата си по начин, който да избегне противоречиви решения в това отношение.
БСП- Тъй нареченият избор на главен прокурор, осъществен от Висшият съдебен съвет в четвъртък, се проведе по процедура, създадена ad hoc и поставяща под сериозни съмнения самия избор. Това заяви от името на БСП депутатът Михаил Миков, който заедно с Янаки Стоилов направиха изявление за медиите.
ДСБ- Още от момента на сфромиране на правителството на ГЕРБ, премиерът и вътрешният министър заеха позиция против  промяна в работата на прокуратурата и така се заявиха като защитници на статуквото в съдебната власт. Това беше и първият разрив между управляващите и „Синята коалиция“, която винаги е приемала радикалната реформа в прокуратурата за основен приоритет и необходима  първа стъпка за осигуряване на правосъдие и справедливост. Призоваваме Президента на Републиката да не подписва указ, който ще скрепи нарушение на Конституцията и ще утвърди за нови седем години статуквото в прокуратурата и правосъдието. 


ГЕРБ- Процедурата по избор на главен прокурор беше изключително прозрачна, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред БНТ

СМЕХ


Винаги съм се чудел как е възможно да четеш мислите на хората. После се регистрирах във фейсбук и разбрах как става.
                                       *
В България най-добрата снегопочистваща техника си остава ПРОЛЕТТА !!!
                                       *
- Ало, обаждам се относно рекламата, в която една жена изглежда щастлива, чистейки кухнята. Може ли да ми дадете нейния телефонен номер?
                                       *
Разкопките показали, че краят на света е настъпил в резултат на празнуване на края на света.
                                       *
Попитали Радио Ереван:
- Какво е безопасен секс от гледна точка на блондинката?
- Мъжът да е заминал в командировка.
                                       *
- Какво представляват управляващите?
- Отбрано общество.
- А останалите какво сме?
- Обрано общество.

четвъртък, 20 декември 2012 г.

АКТУАЛНО

Сотир Цацаров е новият главен прокурор


"Лесно достигнатото съгласие не заслужава доверие."
Лао Дзъ  — древнокитайски философ, даоист

18 членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) гласуваха „за” Сотир Цацаров, трима гласуваха „против” и трима се въздържаха. Цацаров заяви веднага след избора, че прокуратурата се нуждае от бързи и радикални промени. Първото, с което той ще започне е да потърси съмишленици за реформите в прокуратурата. Процедурата беше предавана пряко по националната телевизия. Европейската комисия вече предупреди, че ще следи много отблизо предстоящия избор на главен прокурор. Говорителят на комисията Марк Грей определи два ключови въпроса - спазването на най-високите стандарти за професионализъм и почтеност и тайната на вота. Според Конституцията тримата големи в съдебната система, сред които е и главният прокурор, се назначават и освобождават от Президента на Републиката по предложение на Висшия съдебен съвет (ВСС) за срок от седем години без право на повторно избиране. Президентът не може да откаже назначаването или освобождаването при повторно направено предложение. Според закона Решенията на Висшия съдебен съвет за назначаване се приемат с тайно гласуване. Сотир Цацаров е роден в Пловдив през 1966 година. Завършил е английска гимназия и право в Софийския университет. През 1992 г. става съдия в Районен съд - Асеновград, а след четири години и негов шеф. През 1998 г. е избран за заместник-председател на Окръжния съд в Пловдив, наказателно отделение, а след година става и председател. Два пъти е бил на обучение по съдебна администрация в САЩ. Участвал е като експерт в мисии по проекти на Европейския съюз за реформа на съдебната система в Хърватия, Черна гора, Македония и Албания.
 Само припомняме, че Сотир Цацаров бе фаворит на изпълнителната власт. Той получи похвали от министър-председателя Бойко Борисов и от вътрешния министър Цветан Цветанов. Цацаров неколкократно обяви, че няма как да спре хората, които го хвалят. Срещу Цацаров има постъпили най-много сигнали и единственото отрицателно становище от Българския хелзинкски комитет (БХК). Според организацията Цацаров не спазва върховенството на закона.

АКТУАЛНО

Кмет готов да се продаде на ГЕРБ

 Пенчо Чанев
Кметът на Великотърновската община Златарица Пенчо Чанев (ВМРО) обяви, че се продава на ГЕРБ за 4 млн. лв. Толкова струва прокарването на канализация за 1100 жители, които пият вода с нитрати. “Ако държавата даде сумата, незабавно ще напусна партията си и ще стана член на ГЕРБ!”, заяви Чанев, който е кмет втори мандат. Пенчо Чанев очаква парите от министъра на финансите Симеон Дянков, съобщава „Труд“. "Искам да направя нещо изключително добро за местните хора, но ми трябват пари. В селата Горско Ново село и Родина живее една трета от населението в общината. Хората обаче от години си патят, защото питейната вода е негодна за консумация. Изследванията показват, че концентрацията на нитрати е 50 пъти над нормата", разказва Чанев. Кметът уточнява, че проблемът с отровната вода ще бъде решен, ако се прокара захранване директно от язовир "Йовковци". За това обаче са необходими 1 млн. лв. От години общинският управник търси начин да намери парите, но удря на камък. Проблемът е, че общината не може да получи средства от европейските програми, тъй като земята, през която ще минава тръбата от язовира до селата, е държавна. А държавата не може да усвоява европари. Затова единственият начин е Министерството на финансите да отпусне целева субсидия.

СМЕХ



В магазина за алкохол продавачът ми пожела весела Коледа сякаш няма да се видим още поне 5 пъти дотогава.
                        *
Новини! Преди малко се разбра, че Жерар Депардьо е подал документи за български паспорт. Покана е получил лично от Симеон Дянков с думите, че тук милионерите никой не ги товари излишно с данъци.
                      *
Не разбирам каква е тази паника относно 21.12.12. - щял да свърши света. Всеки интелигентен човек знае, че това са пълни глупости. Ако сметнете часовата разлика, ще разберете, че трябва да се паникьосвате някъде по обяд на 22.12.12!
                      *
В елитно частно училище учениците замеряли учителите с пържоли. Родителите и училищната администрация все още не може да разберат, какво е това - неуважение или състрадание.
                      *
Миналата седмица автомобил от кортежа на министър-председателя се е врязъл в градската библиотека. КАТ са установили, че в момента на аварията сградата на библиотеката е пресякла двойната непрекъсната линия...

сряда, 19 декември 2012 г.

ПОЛЕЗНО


Ходете като пингвини


Отново дойдоха  снегове и ледове. Поледиците отново са опасни за здравето, счупванията са основна последица при подхлъзванията. Травматолози съветват при подхлъзване да се стремим да се свием на кълбо, а не инстинктивно да се подпираме с ръка, защото рискуваме да се контузим сериозно. Походката на пингвина е най-подходяща при ходене в заледени повърхности. Преди да излезем навън поне „10 минути си мислете, че сте пингвин“, съветват лекарите. За да не паднем, когато ходим по леда, центъра на тежестта трябва да е на предния крак.

АКТУАЛНО


Mалко сняг и пак сме дискотека

Електроразпеделителните монополи нещо не се справят с подаването на ток. Повишена e аварийната обстановка с електрозахранването в Родопите и по високите места в Пловдивска и Хасковска област.  След обилния снеговалеж тази нощ в района на Родопите и по високите планински части на територията на Югоизточна България към 09.00 ч. днес 85 малки населени места са без електрозахранване. Това са населени места, разположени предимно в Смолянска и Кърджалийска област, както и отделни населени места във високите части на Хасковска и Пловдивска област. Над 30 аварийни екипа на EVN България работят за възстановяване на захранването, като основното предизвикателство са блокираните от сняг пътища и паднали дървета.  Във Варна цяла сутрин токовите удари превърнаха града в дискотека. Покрай луксозните си офиси няма да е лошо електроразпределителните дружества да се погрижат и за мрежата си.

Депутатите с консенсус запразниха

Депутатите ще са в коледна ваканция от 22 декември 2012 г. до 6 януари 2012 г. Новата парламентарна сесия ще започне на 7 януари, а първото пленарно заседание от новата година ще е на 9 януари (сряда). За предложението гласуваха 106 народни представители, 97 бяха „за”, 1 – „против”, а 8 се въздържаха. Депутат от „Атака” беше против предложението за коледна ваканция.

СМЕХ


Балканите идат!
Сценарий за развитието на Европейския съюз

2007 г. - България и Румъния са приети в ЕС.
2015г. - Хърватия, Македония, Босна и Херцеговина и Турция са приети в ЕС.
2017г. - Албания, Косово и Сърбия са приети в ЕС.
2018г. - За първи път европейска институция назначава румънец на висок пост.
Той назначава жена си, цялата рода на жена си, членове на семействата на техните съседи и най-добрите си приятели.
2019г. - Служителите от балканските страни представляват 10 процента от европейската администрация.
2022г. - Служителите от балканските страни представляват 60процента от европейската администрация. Администрацията повишава заплатите тройно, въвежда гъвкаво работно време, южнославянските езици са на трето място сред "езиците на администрацията". Поради стрес 90процента от служителите на европейската администрация излизат в отпуск по болест. Най-много заболявания са констатирани в периодите между 15 юни и 15 септември и 15 декември и 15 януари. Болните служители са забелязани в Алпите, Канарските острови и други места, известни като лечебни срещу стрес. Европейският парламент гласува закон, според който бюджетът на ЕС плаща за лечението на тези болести. По време на отпуските европейската администрация се движи от стажанти на временни трудови договори.
2025г. - Балканците достигат 90 процента от администрацията. Македонците отново отказват да приемат еврото.
2026г. - Високата цена на европейската администрация изисква драстични съкращения. Уволнени са всички белгийски граждани, служители на ЕС. Балканските служители в ЕС достигат 99.3 процента от общия брой.
2027г. - България успешно приключва приватизацията. През 2028г. Сърбия поема председателството на ЕС.
2028г. - През февруари Германия напуска ЕС. Месец по-късно тя е последвана от Франция и Финландия. До края на годината под албанско председателство напускат Великобритания, Белгия, Дания, Швеция, Холандия, Люксембург, Италия, Испания, Португалия, Австрия, Чехия, Литва, Латвия, Естония и Словения. Всички тези държави въвеждат строг визов режим за ЕС.

вторник, 18 декември 2012 г.

АКТУАЛНО


Скункс за „Господари на ефира“ от Иван Костов


Лидерът на ДСБ Иван Костов връща златния скункс на „Господари на ефира”.  „Преди повече от 4 години ми връчихте „Златен скункс” с версията, че България щяла да плаща 10 млн. на Гад Зееви, заради мои управленски действия. Обясних със специално писмо до редакцията, че обвиненията ви са напълно безпочвени. Тези дни стана ясно, че съм категорично прав. При това положение, не мога да задържа скункса, макар да изглежда много мил”, казва Командира в свое отворено писмо. И допълва, че тогава приел грешката на Господалите с чувство за хумор. „Със същото чувство ви връщам статуетката, за да ви дам възможността да я връчите на този, който ви е подвел. Нормално е да грешим. Оставам ваш развеселен приятел”, категоричен е Командира.

АКТУАЛЕН КОМЕНТАР


Бойко Борисов обра всички награди

След като обра политическите призове и награди от България, ЕС и Белият дом нашият премиер получи  днес награда и за "реален принос в спорта" от  Българския  олимпийски комитет (БОК). Призът на Борисов за "реален принос в спорта" идва в годината, в която организаторите решиха, че няма да връчат награда за "впечатляващо постижение на годината". Те се отказаха от голямата награда заради слабото представяне на олимпийските игри в Лондон и липсата на златен медал.  Явно талантът му като централен нападател на летящите бистришки тигри не е останал незабелязан. Припомняме само, че преди това Борисов получи и почетен приз от Съюза на българските художници. Предвид щедростта му към обсерваторията в Рожен очаквам следващата награда да е за „ реален принос към астрономията“.  В края на годината останаха за премиране само титлите „Мистър“ и „Мис“ България, за  които мисля, че Борисов е без конкуренция. 
  След последното представяне на нашите олимпийци и начинът на работа на Българския  олимпийски комитет (БОК)  на следващата олимпиада  в Рио Бразилия май  ще ни представляват само Бойко Борисов и Гълъбин Боевски.

СМЕХ


Мъжът ми не обича да ходи на избори. Казва, че това, с което иска да гласува, не влиза в урната...

Израел нееднократно е заявявал, че няма ядрено оръжие, но ако се наложи - ще го използва.

Може ли най-после да се разберете за този "край на света" - да знам да си купувам ли зимни ботуши, или да карам още малко с есенните?

Пиян върви през парка и вижда млада майка на една пейка, която си кърми бебето. Отива към нея и учтиво и казва:
- Госпожа! Знам, че е трудно ще ми повярвате, обаче синът Ти ме кани да обядваме заедно…..

- Това е идеално място за пикник - казва съпругът.
- Да - потвърждава жената. - Милион насекоми не може да грешат.

Аз съм хетеросексуален, но бисексуалността веднага удвоява шансовете ти за секс в събота вечер. (Уди Алън)

понеделник, 17 декември 2012 г.

АКТУАЛНО


„Анонимните“  хакнаха сайта на Министерството на финансите

Вчера „Анонимните“ хакнаха сайта на Министерството на финансите (МФ). "OP#ACTION Здравейте, ние сме Анонимните, ние ви наблюдаваме, ние ви слушаме. Надявам се, че сте разбрали за нашата атака над така нареченото "Министерството на Финансите". Надяваме се да разберете това послание към всички вас, защото ние повече не можем да търпим това така наречено управление на тази държава. Ние не правим това просто за забавление, ние го правим, за да ви покажем, че все още има хора в тази страна, на които им пука, на които все още не сте промили мозъците." Това е част от публикуваното съобщение във фейсбук страницата на анонимните.

снимка:Агенция"Фокус"

Мистериозно убийство край София 

Убитият вчера по време на лов изпълнителен директор на „Национална спортна база” Петър Божилов е членувал в ловната дружинка и е имал разрешение за вчерашния ловен излет. Това каза пред Агенция „Фокус” директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов по повод на мистериозното двойно убийство  край София. Другият участник в стрелбата не е член на ловната дружинка. Към момента е установено, че е възникнал спор между 48-годишния Божилов и 71-годишен мъж, който е прераснал в вадене на оръжия и съответно – стрелба. 71-годишният мъж не е излязъл заедно с дружинката на лова, който вчера е бил и разрешен в определена територия, каза старши комисар Йорданов. Има един свидетел от ловната дружинка, който е забелязал по-възрастния мъж преди инцидента да минава покрай него, като му е отправил забележка, че там не трябва да се ловува и отишъл в посока на мястото, където е станала тази трагедия. Минути след това се чули изстрелите. Когато отишли от дружинката на място намерили двамата мъже простреляни и починали. И двамата са загинали на място.  Към момента няма преки свидетели на самия инцидент и полицията не разполага с данни трето лице да се е намирало на мястото. Предстоят експертизи, които са назначени – балистични, алкохолни проби. Взети са натривки на лицата. След аутопсията ще може да се добие повече яснота по отношение на това кой пръв е произвел изстрелите, уточни старши комисар Валери Йорданов.


ВСС  днес ще се произнесе по казуса „Гугушева“

Етичната комисия към Висшия съдебен съвет днес ще каже становището си по казуса „Гугушева”. Ако се потвърди становището за конфликт на интереси, и то се потвърди и от етичната комисия и членовете са убедени, че има конфликт на интереси, ще бъде предложено дисциплинарно производство срещу Галя Гугушева, каза председателят на етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) Ясен Тодоров, след изслушването на бившия кандидат за конституционен съдия Галя Гугушева миналата седмица. Гугушева е допуснала нарушение на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси като не е попълнила правилно и пълно свои декларации, смята Тодоров.

СМЕХ


Краят на света се отлага за 3 януари по стар стил

Цветанов от Америка: Г-н Борисов, президент Обама много Ви харесва и иска да Ви номинира за Нобелова награда!
Бойко (скромно): Нямаше нужда, ама щом е решил...
Цветанов: Само да кажете в коя област?
Бойко: Как в коя? Старозагорска, там съм построил най-много магистрали!

Починал Милошевич и потропал на райските порти. Отваря св. Петър и му казва:
- Ти не си за тук! Върви си в ада!
Слезнал Милошевич в ада.
След няколко дни банда дяволи тропат на райските врати. Отваря св. Петър и ги пита:
- Вие какви сте?
- Бежанци - отговарят дяволите.

МОЗАЙКА


 Берлускони се сгодил за 48 години по-млада жена

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони обяви, че се е сгодил за своята приятелка, която е по-млада от него с близо половин век, предаде ИТАР-ТАСС  цитиран от „Vesti.bg“. В обширно интервю за Пети канал на италианската телевизия, който е част от неговата медийна империя, 76-годишният Берлускони разкри, че годеницата му е с 48 години по-млада от него и се казва Франческа. "Да. Това е официално. Тя е от Неапол. Казва се Франческа и тя не само е красива външно, но и е с прекрасна душа. Тя се отнася много добре към мен и това е взаимно", разказа Берлускони, който води вече трета година бракоразводен процес с втората си съпруга Вероника Ларио. Милиардерът разкри, че се познава с 28-годишната Франческа Паскале от седем години.

неделя, 16 декември 2012 г.

АКТУАЛНО


Учителка спасила с тялото си децата от куршумите

Виктория Сото

Учителката Виктория Сото, която бе убита от Адам Ланза при стрелбата в началното училище, е големият герой в този кървав ден, разказаха оцелели ученици. 27-годишната млада жена, която преподавала в училището от 5 г., застанала като щит пред малките деца, когато пред нея се изправил въоръженият нападател. Докато се опитвала да набута децата от класа в гардеробчетата в стаята, тя ги прикрила със собственото си тяло от куршумите, пише в. "Дейли телеграф" цитиран от „24 часа“. С действията си учителката спасила живота на 10-годишните си ученици, като отклонила вниманието на убиеца.

СМЕХ


Седи един евреин и плаче. Идва при него друг и го пита:
- Защо плачеш?
- Купих си два билета от лотарията и спечелих кола.
- Тогава защо плачеш?
- Втория билет защо го купих?!

А перлата на македонския космически флот - „Кюриосити”, вече търси и център на Марс.  А за който не знае, Марс е абревиатура на "Македонски астрономически район - север"...

Въпрос в шоуто "Стани Богат". Ники Кънчев задава първи въпрос:
-Кое е излишното? Отговорите са "Морков, картоф, лук, Лексус"
-Морков, картоф, лук - отговори блондинката

Изпратих своя снимка в "Клуба на Самотните Сърца". Оттам ми я върнаха и казаха,че не са чак толкова самотни......

Мъжете са като мобилните телефони.
Първо избираш по-скъп, по-сложен и по-модерен. Но след всеки изгубен търсиш нещо по-евтино, по-простичко и по-скромно.