събота, 19 януари 2013 г.

АКТУАЛНО


Атентат срещу Ахмед Доган!


Истина или Турски сериал?


Уникален кадър!



Срещу лидера на ДПС Ахмед Доган беше направен опит за атентат в залата на НДК, където се провежда Осмата конференция на ДПС. Неизвестен мъж излезе на подиума, докато Доган говореше за постмодернизма на доклада си на конференцията. Мъжът държеше пистолет в ръцете си и стреля по Доган. Пистолетът най-вероятно е засякъл, защото не се чу изстрел. Мигновено делегати от ДПС и охрана скочиха и повалиха мъжа на земята и започнаха да бият мъжа. Доган падна на земята също и бе изведен от залата веднага. След 2 минути зам.-председателят на ДПС Лютви Местан съобщи, че Доган не е ранен. Последваха викове в залата: "ДПС". Обявена е 30-минутна почивка. Пистолетът се намира до подиума и Рамадан Аталай го пази до идването на полиция.
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пътува към НДК. След като конференцията на два пъти бе отложена с по 30 минути, зам.-председателят на ДПС Лютви Местан обяви, че дискусиите ще бъдат поновени в 15 часа. Ахмед Доган е преминал медицински преглед, като лекарите са го уверили, че няма проблеми със здравословното му състояние. Нападателят на Ахмед Доган е 25-годишен криминално проявен мъж от Бургас. Мъжът е криминално проявен за хулиганство, телесни повреди и грабеж. Отведен е в 4 РУП. При извършения обиск в него са намерени и иззети един газов пистолет и два ножа, казаха още от СДВР.
Името на атентатора е Октай Ени Мехмедов, казаха от СДВР. Октай Хасанов Енимехмедов от Бургас, който днес направи опит за убийство на Ахмед Доган в НДК, е брат на победителя в шоуто на Слави “Танцувай с мен” Метин Хасанов Енимехмедов, твърдят запознати. Службите за сигурност ще проверят дали Ахмед Доган не е инсценирал опита за атентат срещу него. “Твърде подозрително е също, че пистолетът на Енихмедов е засякъл два пъти, а освен това е газов. Никой сериозен атентатор нямаше да използва оръжие, с което няма как да бъде извършено убийство”, категорични са спецполицаите. 

В  социалните мрежи вече вървят закачки, че всеки момент НАТФИЗ ще поеме отговорност за атентата.

Допълнена  13:11 часа
Допълнена  14:08 часа
Допълнена  15:00 часа
Допълнена  17:42 часа