вторник, 22 януари 2013 г.

АКТУАЛНО


Министър Цветанов диктувал на дипломатите с кои медии да говорят!


Цветан Цветанов е направил забележка на английския посланик в България Джонатан Алън, че е дал интервю на Илиана Беновска в радио К2! Това разкри самата журналистка. Тя поиска оставката на вътрешния министър на пресконференция днес в Министерския съвет. Радио водещата попита пред всички медии вицепремиера разпореждал ли е на британския посланик Джонатан Алън да не говори в ефира на  К2 за съдебната система, защото по думите на вътрешния министър „Радио К2 било на мафията”. Цветанов не даде ясен отговор за забраната си към Джонатан Алън и препоръча на Беновска да работи с Алексей Петров за сигурността на България.
Публикуваме част от  диалога между двамата.
Илиана Беновска: - Г-н Цветанов, след нападението над Ахмед Доган вие се занимавате с политическо говорене, а не си гледате работата. Дадохте указания на президента какво да върши като президент, дадохте указания и на посланика на Великобритания Джонатан Алан какво да говори пред медиите и да не се появява в ефира на радио К2, защото било „медия на мафията“. Вашият провал по отношение на сигурността и борбата с престъпността е очевиден. Ще подадете ли оставка или ще промените политиката си?
Цветан Цветанов: - Изненадан съм от този въпрос. Мога само да кажа, че днешната пресконференция не е, за да правим политически приказвания или да коментираме събития, за които се изговори достатъчно. Основната част от днешната пресконференция е чрез медиите, неправителствените организации, българското правителство действително да ограничи жертвите на трафика на хора. Виждате, че с конкретните случаи, които бяха казани, две момичета, които са попаднали в подобна мрежа за трафик на хора, освен трудовата експлоатация и измамата, са получили допълнително, като „бонус“, и сексуалната експлоатация.
Понеже вие сте представител на радио К2, а доколкото зная от една от свидетелките по делото „Октопод“, сте в добри отношения с Алексей Петров…