вторник, 26 февруари 2013 г.

Високо напрежение!

УИКИПЕДИЯ СЕ НАПЪЛНИ С ОБИДИ СРЕЩУ КИРИЛ ЙОРДАНОВ!

След като десетки хиляди варненци поискаха оставката на Кирил Йорданов и не я получиха в "Уикипедия" се появиха обидни квалификации по адрес на  кмета  на Варна.
В "Уикипедия" е поместена и солидна критика към управлението му.
"Администрацията му е нееднократно разтърсвана от скандали, свързани с корупция, неефективно управление на общинското имущество и протекционизъм спрямо бизнес интереси, разменяни срещу политическа подкрепа.
Сметната палата констатира нарушения при възлагане на обществени поръчки в община Варна за 2006 - 2008 година. Одитната институция намира нарушения и за 1998 - 2005 година - неефективно управление на недвижимата собственост.
Според Института за пазарна икономика (ИПИ) през 2010 - 2011 година Варна е изпаднала на 10-то място по показателите за това дали администрацията на града съдейства или пречи на бизнеса.
Кметът който позволи автомобилно движение в националния парк "Морската градина", с действията и бездействията си позволи застрояването на парк с над 100 годишна история и върна развитието на гр.Варна със сто години назад.
Кирил Йорданов допусна застрояването на Морската градина във Варна, както и движението на автомобили в нея. Под неговото управление един от най-красивите паркове в България- Морската градина, бе занемарена до неузнаваемост, а голяма част от нея застроена с жилищни сгради и разпродадена на безценица на частни инвеститори.
Кирил Йорданов е очевидно доста мазен тип. П...раст!!!", пише в изданието.