сряда, 27 февруари 2013 г.

Строим за родината!

Родата на Митко Каратиста шефове в Столична община!

Името на Митко Стефанов – Каратиста нашумя, след като стана ясно, че по неизвестно какви причини е вкаран преди време в контролния съвет на ЧЕЗ и получава тлъста месечна заплата от 35 бона. Бившата червена депутатка Татяна Дончева твърди директно, че Каратиста е неграмотен, без образовани, но се е издигнал защото е бил шофьор на Румен Николов – Пашата, приятел и съдружник на Борисов във фирми. Дончева разкри, че Каратиста бил виждан често в сградата на Министерски съвет. Според нея той е подставено лице на български групировки, които са изкупили от държавата преди време миноритарния дял от 33% от ЧЕЗ. Спрягат се иманата на СИК и ТИМ, като тайни съсобственици на ЧЕЗ, а във Варна коментират, че морската групировка се опитва да изкупи контролния пакет от чехите. Опонентите на премиера в оставка го свързват в задкулисни отношения и облагодетелстване на кръга на „Каратистите”.
За Митко Каратиста се говори, че в първите години на прехода е бил бригадир на СИК. В историята на родните групировки и други лица подобно на сегашния началник в ЧЕЗ от шофьори се издигнаха до босове. Алексей Петров – Трактора возеше шефа на Съюза за стопанска инициатива и собственик на банка „Моллов” Валентин Моллов. Борецът и застраховател Димитър Джамов пък караше покойния шеф на „Мултигруп” Илия Павлов.
Днес се вижда, че Каратиста е уредил в Столична община свои близки. Татяна Георгиев, с която Каратиста живее на семейни начала и имат деца е районен координатор на провалилата се в управлението партия ГЕРБ за районите Надежда и Връбница. Освен това напористата дама е общински съветник шеф и на  комисията по „Ред и сигурност”. Това разкриха пред източници на "Фактор" от ведомството на Йорданка Фандъкова. Според тях  Георгиева била с педагогическо, или подобно образование, но то съвсем не отговаряло на отговорностите в комисията, която оглавявала. Общински съветници пък коментират, че не знаят какво точно е свършила до сега тази комисия, защото дейността й се командвала директно от МВР.
Кмет на община Връбница пък бил баджанакът на Каратиста - Младен Младенов. Славел се като близък с Бойко Борисов и активист на ГЕРБ.