сряда, 20 февруари 2013 г.

Магьосникът от Оз!

Борисов: Щях да вдигна днес заплатите и пенсиите с 50%, но трябваше да подам оставка

 Стенограма от последното заседание на Министерски съвет
БОЙКО БОРИСОВ: Колеги, знаете че подадох оставка на кабинета и тя вече е в парламента. Има някакво технологично време, не знам колко е по закон, до тогава всички си изпълняват ангажиментите. Ще работите така, че след изборите, ако хората определят пак ние да управляваме, там където ще се върнете да не се е срутило. Това е много важно да го имате предвид. Иначе, още днес щях да вкарам точка да увеличим пенсиите и работните заплати с 50 %, но аз съм убеден, че хората когато оценят и днешния ни жест и могат да избират между това, което им се предлага от различните политически партии имаме голям шанс отново да ни посочат нас на първо място. Така, че така искам да се работи, че през тези няколко дни, за които сте там, да правите така, че тези които идват след вас да заварят една подредена държава.
Не мога да не се изкуша отново да коментирам вече излиянията на Костов и Мартин Димитров, защото те са представители на сестринска партия, както в Брюксел е прието да се казва, в момента, че ние сме избягали от отговорност. Ние вчера направихме всичко необходимо в областта на енергетиката. Те създадоха монополите. Те създадоха монополите в горивата, лично Костов, той създаде монопола в енергетика. Впоследствие БСП, ДПС и НДСВ го утвърдиха с ЕРП-тата и със Закона за зелените енергии.
Така, че от днес нататък при всички ваши участия, интервюта или когато участвате в дебати всичко това трябва да се знае от хората.
Благодаря ви, мисля че направихме доста неща.