вторник, 26 март 2013 г.

Актуално

Изгониха феновете на Стоичков от Софийския университет!

Ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев забрани на легитимната, но събрала много негативни обществени оценки студентска организация НПСС (Национално представителство на студентските съвети) да заседава в сградата на всшето училище.
Прочулото се с избора си на Христо Стоичков за лидер НПСС трябваше да организира днес следобед кръгла маса в университетския клуб “Яйцето”, за да обсъди заедно с гражданско движение “Орлов мост” как да участва в предстоящите парламентарни избори. Клубът е бил запазен от физическо лице и едва тази сутрин ректорът научил кой и защо всъщност ще заседава в сградата на Ректората. Студентската организация бе принудена в последния момент да смени мястото на срещата, като я премести в ресторант “Синия лъв” до Народния театър.
Само преди ден ректорът на СУ предупреди студентите от НПСС да не използват името му в подкрепа на исканията си. Илчев се разгневи на изказване на главния секретар на НПСС Христиан Даскалов.
Студенти от различни учебни заведения също скочиха срещу официалното представителство (НПСС), като го обвиниха в липса на сериозна академична дейност и попитаха защо Христо Стоичков е бил избран за негов лидер.