петък, 15 март 2013 г.

Разкрития

Плевнелиев и служебният вицепремиер Захариева имат общи имоти!

Oбщи мащабни имотни проекти свързват президента Росен Плевнелиев и  съпругът на новия вицепремиер Екатерина Захариева,  съобщава в днешния си брой вестник “Преса”.
През 2007 г. Захариева и съпругът й Ангел са купили от Росен Плевнелиев и половинката му Юлиана парцел с площ 599 кв. м в столичния квартал “Малинова долина”. Цената е 11 000 евро или 14 пъти под пазарните нива в района”. Преди да влезе в политиката Плевнелиев беше управител на фирмите “Линднер”, “Мобилиен мениджмънт” и “Резиденшъл парк София”. Те бяха движещата сила при изграждането на огромния бизнеспарк в жк “Малдост”, както и на жилищния комплекс от другата страна на околовръстното шосе, известен като “Резиденшъл парк”, където живее семейство Плевнелиеви.
Съпругът на Екатерина Захариева е архитект. Ангел Захариев е управител и съдружник в бюро “А и А – архитекти”. Фирмата е автор на генералния план и концепцията за бизнеспарка. “А и А – архитекти” проектира сграда номер 5 и 8 в комплекса. Осмият билдинг е и най-големият – 32 000 кв. м РЗП. Бюрото е разработило и интериорни проекти за над 200 наематели в парка. Не е изключено Ангел Захариев да е автор на две от петте къщи на Росен Плевнелиев.
“А и А – архитекти” имат проекти за еднофамилни постройки във фаза 2 на “Резиденшъл парк”. В същия комплекс две масивни къщи притежава сегашният президент на републиката, заедно със съпругата си Юлиана. “А и А – архитекти” работи заедно с “Линднер” и по небостъргача на бул. “Цариградско шосе”. Когато бъде завършен това ще бъде най-високата сграда в България – 125,8 м.
Друг интересен клиент на проектантското бюро е компанията “Алфа дивелъпмънтс” с ново име “Лендмарк холдингс”. Дружеството се контролира от бизнесмена Иво Прокопиев. Прави впечатление, че бизнесът на Ангел Захариев се развива чудесно, напук на кризата. Печалбата за година скача над 2 пъти – от 205 000 лева на 583 000 лева през 2011 г.