вторник, 26 март 2013 г.

Актуално

Протестиращите- всеки срещу всеки!

Въпреки общите си каузи и общото си начало, протестиращите срещу монопилистите ще се явяват като отделни формации на изборите през май. Лицата на протестите очакват експерти да се произнесат по ключови казуси в предизборните им кампании, например енергийното бъдеще на страната.
Кандидатът за депутат от движение „Граждански контрол" Йоана Иванова обяснява желанието си да влезе в политическия живот с думите, че не е специалист, но има желание за промяна.
„Ще участвам срещу Бойко Борисов и Иван Костов", заяви пред bTV каузата си Янаки Ганчев, който отива на изборите с движение „Орлов мост за промяна." Той се обяви като опасен за статуквото, но смята, че никой не признава предстоящите избори.
"Когато бунтовете започнаха, всички бяхме по-организирани", припомни Антон Димитров от гражданска формация „Промяна". Според него разделението не е в интерес на никого и фрагментацията трябва да спре.
Всички партии имат различни нюанси на исканията, но едно е общото - промяната в системата, смята Йоана Иванова, описвайки разделението в силите в навечерието на предсрочните парламентарни избори.
Янаки Ганчев каза, че е нормално подобно разделение и в конкуренцията се ражда истината. „Гражданското общество е дисперсия, нормално е, в конкуренцията се ражда истината." По думите му народът се е нагледал на идоли и харизми и сега трябва да се бори с окаяното състояния на хората.
„Влизам в политиката с цел да финализирам моята борба, която продължава повече от 10 години. Ще създам фонд за лечение на наркозависими, тъй като у нас повече от 300 хил. души имат този проблем, а няма кабинет с идея по темата", коментира Желяз Турлаков, който е създател на терапевтична общност за лечение на наркозависими в с. Буново и влиза в политическия живот чрез гражданската квота на РЗС.
На въпроса дали биха излезли заедно на изборите, Йоана Иванова заяви, че ще си партнират с всеки, който иска добро и промяна. Протестиращите не се наеха с конкретни предизборни обещания, тъй като според тях, е много лесно да обещаваш много неща, но да не знаеш откъде ще намериш пари, с които да ги осъществиш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар