неделя, 10 март 2013 г.

Разкрития

Имението на ТИМ в Бояна!

Шефовете на сочената за най-могъща българска "организирана престъпна група" ТИМ не обичат публичността. Те демонстрират дискретно финансовата си мощ на луксозна яхта, но не се доближават на разстояние, от което обективите на папараците могат да фиксират разпускащите на яхтата лица.
Почти нищо не се знае и за тяхната луксозна база в софийския квартал Бояна. Това е по-скоро закономерно, защото за техния имот от 9 декара на улица "Васил Чекеларов", на който е построена сграда с РЗП 951 кв.м липсват всякакви данни за собственост в имотния регистър. Подобен е случаят с много имоти и сгради в този елитен квартал. Съсед на тимаджиите е например Кеворк Кеворкян, но това няма как да го научите от официалните публични регистри, които по една или друга причина гарантират дискретност на избрани обитатели в Бояна.
Излиза, че Комисията "Кушлев" ще бъде твърде затруднена, ако се стигне до гражданска конфискация на имотите на тимаджии, които американският посланик Джеймс Пардю обвинява в секретен доклад в "широк спектър от криминални дейности – изнудване и рекет, заплахи, проституция, залагания, трафик на наркотици, кражби на коли и трафик на крадени автомобили". Приемната на Иво Каменов, който обитава там, е аранжирана с модерни черни и бели дивани, очевидна препратка към будистката дихотомия "Инг и Янг". Това се вписва в източната философия на бойните изкуства, чийто страстен почитател е Каменов. Той има черен колан по карате в стил "киокушин.“  Кичозни елементи има и в екстериора. Парадният вход, от който се открива гледка към внушителния тимаджийски автопарк, е защитен със стъклено-желязна конструкция, опираща се на... мраморни гръцки колони с капител.
Като цяло обаче архитектурата на бившия профсъюзния дом, превърнат в луксозно имение с басейн и футболен терен, не позволява волни импровизации в стил мутробарок и е запазена строгата казармена линия, която се връзва с военния дух на организацията на бившите тюлени от поделението "Тихина".