сряда, 20 март 2013 г.

Актуално

Волен Сидеров щурмува Министерски съвет!

Председателят на партия "Атака" Волен Сидеров и членове на партията се опитват да влязат в сградата на Министерски съвет, за да присъстват на първото заседание на правителството на Марин Райков, предаде Агенция “Фокус”. Засега охраната на Министерски съвет не ги допуска в сградата, въпреки настояванията на националистите. Правителственото заседание започва в 10.00 часа. Искаме да видим - как протича заседанието на Министерски съвет. Не виждам нищо, което да смущава това. Това каза пред журналисти председателят на партия „Атака” Волен Сидеров, „Искаме прозрачност, присъствие на заседанието на Министерски съвет, няма да гласуваме”, заяви Сидеров.
По думите му - това правителство е служебно и няма как да ограничава достъп. Той заяви, че очаква писмен отговор от оторизирано лице от администрацията на Министерски съвет, който да каже на какво основание е отказан достъп на партия „Атака” до заседанието на правителството.
Павел Шопов от „Атака” заяви, че от партията е подадено заявление на присъствие на заседание на Министерски съвет на 13 март в качеството им на народни представители, когато все още Народното събрание не е било разпуснато.
В заявлението лидерът на ПП „Атака” Волен Сидеров е заявил, че във връзка със създаденото обществено напрежение в страната и необходимостта от прозрачност в управлението на държавата в периода до съставянето на законно избрано правителство настоява на заседанията на Министерски съвет да бъдат допуснати Волен Сидеров, Десислав Чуколов, Станислав Станилов, Венцислав Лаков, Деница Гаджева, Любомир Владимиров, Николай Пехливанов, Огнян Стоичков, Павел Шопов и Явор Нотев.
Според писмото до министър-председателя Марин Райков от 13 март като народни представители от „Атака” имат право на достъп до класифицирана информация до полагането на клетва от следващия парламент съгласно Закона за защита на класифицираната