четвъртък, 14 март 2013 г.

Актуално

 Заключителното заседание на 41-ото Народно събрание.


В пленарната зала се регистрираха 192 народни представители. Единствената точка на днешното заседание е изявления на парламентарните групи и слово на председателя на парламента Цецка Цачева.


Злобата и омразата надделяха над градивното и позитивното в парламента. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев в заключителното си слово в края на 41-ото Народно събрание.
„Преди повече от 50 години президентът на САЩ казва - Конституцията не ни прави съперници за власт, а партньори за прогрес. ГЕРБ призова опозицията за консенсус по основни задачи, стоящи пред нацията. Вие го отказахте и вероятно това е част от причините да излязат хората на улицата", каза Велчев.
              *
"Изпращаме в историята най-слабия парламент след 1989 г". Това заяви в заключителното си слово в края на 41-ото Народно събрание Ангел Найденов от името на Парламентарната група на Коалиция за България.
И продължи: „Парламентът не приключи с пълен мандат след провала на управляващата партия ГЕРБ".
"Обясненията на всичко с лошо наследство дълго време подхранваха очакването за мъст. Комуникативните способности на бившия премиер, натискът върху медиите, смачка критиката. Рекламните трикове и пиар ефектите прикриваха отсъствието на полезни резултати", каза още Ангел Найденов.
              *
"Не бихме искали да гледаме поредният сериал на филма „Крушението на изборите". България няма нужда от кино, от мечти, защото няма нужда от месиански решения, а от политически реализъм, от ясни национални интереси, а не изроден модел.", заяви лидерът на ДПС Лютви Местан на последното заседание на 41-вото Народно събрание.
              *
Премиерът в оставка Бойко Борисов показа, че е напълно неспособен да различава доброто и злото, обяви лидерът на ДСБ Иван Костов по време на заключителното заседание на 41-вото Народно събрание.
По думите му носталгията на Борисов по миналото е довело до нееднократна реабилитация на комунистическия лидер на Тодор Живков.
„Вместо да бъде поредното правителство на политическата и финансова стабилност, това правителство се оказа третото провалено редом с правителствата на Луканов и Виденов", обяви още Костов от парламентарната трибуна.