четвъртък, 7 март 2013 г.

СРАМ!

Игумен с 4 мерцедеса  хока журналисти пред патриарх Неофит!

Игуменът на Бачковския манастир Борис се нахвърли с хули към репортерите, които отразявят заупокойната молитва в памет на партиарх Кирил и екзарх Стефан в храма “Успение Богородично” в Бачково. “Вие сте слуги на всяка власт, за 5 лева сте готови да се продадете. Вие сте слуги на всяка власт, която ви плаща”, нахвърли се духовникът на репортерите. Зачервен от гняв, попът не спести хулите, въпреки че до него стоеше патриархът на Българската православна църква Неофит. Служители на светата обител пък напъдиха операторите и фотографите да не снимат цялата церемония по заупокойната молитва, съобщи вестник “Марица”.
Кой е дядо Борис?
В момента игуменът кара луксозен черен „Мерцедес S класа". В гаража му имало още три мерджана, но от по-стари версии. Всички лимузини били с еднакви номера, пише 24 часа.
През януари той беше заснет от репортери да паркира неправилно и да бяга от полицията.
Мерцедесът бил паркиран по средата на кръстовището на „Отец Паисий" и „Генерал Гурко". Униформеният служител на общината се засилил към лимузината, за да направи това, което е редно - да глоби нарушителя. Дядо Борис и шофьорът му обаче успяха да избягат от задължителното наказателно постановление с мръсна газ.
Преди време игуменът на Бачковския манастир скри ултра лъскавия си автопарк от очите на миряните преди литийното шествие с Чудотворната икона на Света Богородица.
Тогава всички мерцедеси на духовника бяха прибрани в специално построените за S класите му манастирски гаражи.