неделя, 10 март 2013 г.

ВъзПЛАМЕНяване

След Пламен почина и Венцислав!

След самозапалилият се Пламен Горанов, който почина от раните си на Трети март, тази сутрин издъхна и 53-годишният мъж, който на 26 февруари пламна в сградата на Община Раднево. Венцислав Василев, който изгоря от безсилие пред беднотията си, е починал в Клиниката по изгаряния в Университетската болница „Свети Георги”. Мъжът от Раднево е издъхнал в 4,05 ч. тази сутрин заради дълбоките изгаряния, които обхващаха 75% от повърхността на кожата му, съобщава “Фокус”. Лечението на Василев продължи 12 дни.

Самозапалилият се бе транспортиран в Пловдив вечерта на 26 февруари в кризисно състояние и с дълбоки изгаряния, тежък токсичен шок и вдишване на топли пушечни газове.
Венцислав Василев бе третият самозапалил се мъж само за месец.
Варненецът Пламен Горанов пламна пред Община Варна на 20 февруари срещу кмета на града Кирил Йорданов, в крайна сметка той подаде оставка часове, след като младият мъж почина.
На 18 февруари мъж се самозапали на пешеходна пътека в центъра на Велико Търново. Човекът, обяснил на свой съграажданин, опитал да го спаси, че иска да сложи край на живота си от отчаяние. Мъченикът от Търново също почина.