петък, 29 март 2013 г.

СКАНДАЛ!

Цветан Цветанов нахлу в БТВ  при Станишев!

"Ако твърденията ви не са верни, готов ли сте да се оттеглите от политиката, г-н Станишев?", попита Цветан Цветанов Сергей Станишев, който вчера обвини бившия вицепремиер е разпоредил мащабна схема за подслушване на първите ни държавници и политици, сред които президентите Плевнелиев и Първанов. Станишев бе студиото на Би Ти Ви, когато по телефона в стил "Бойко Борисов" се обади Цветанов, самопокани се и за минути дотърча до телевизията, за да се включи в пехливанските предизборни войни.
"Прокуратурата трябва да направи проверка на сигнала. Ако не е вярно - ще се извиня, разбира се", му отговори Сергей Станишев.
"Никога не съм използвал подслушването като част от своите правомощия, а и ги нямам", заяви Цветанов.
 Цветанов не можа да отговори има ли служители в МВР с инициалите, посочени в сигнала за подслушване.
"Не може политици, които се канят да управляват страната, да хвърлят в публичното пространство подобни анонимни сигнали", каза Цветанов.
След бърза размяна на реплики и обвинения за стари и по-нови гафове на ГЕРБ и БСП, докато са били в управлението на държавата, водещият подкани Цветанов да дойде в понеделник на отделно интервю. Така бившият вицепремиер бе изпратен да си ходи от студиото, но преди да си тръгне той се обърна с уговорка към Станишев: "Нали и двамата ще излезем пред обществото и ще се извиним, когато прокуратурата излезе със становище? Аз ви обещавам, че когато гостувам в Би Ти Ви, винаги ще каня и вас." А лидерът на БСП остана при водещия, за да си довършат разговора. Станишев не пропусна да отбележи по адрес на Цветанов: "Когато той е тук, ще гледам да дежури някои от БСП наблизо до НДК, за да се включа в разговора".