сряда, 20 март 2013 г.

Разкрития!

Служебният премиер бил сътрудник на разузнаването!

Служебният премиер Марин Райков е работил като секретен сътрудник на Разузнавателното управление на Министерството на отбраната (РУМНО).
Това заяви пред БГНЕС Велизар Енчев – журналист, посланик на България в Хърватия от 1997 до 2002 г. и бивш служител на българските специални служби.
В Балканския отдел на МВнР преди и след 1989 г. всички знаехме, че Райков работи за РУМНО. Това не бе тайна за никого, каза Енчев
Когато през 1991 година Райков пристигна в Белград, това нещо се потвърди. Негов водещ офицер бе известният дипломат Г.Ю., твърди още журналистът.
Според него досието на Райков е скрито със съгласието на бившия премиер Иван Костов.
Велизар Енчев твърди още, че на сесия на ЮНЕСКО в Париж през 1988 година, като член на българска делегация, сегашният служебен премиер защитавал т.нар. Възродителен процес.
Журналистът заяви, че като посланик на България в Париж през последните няколко години Райков е нарушавал правилника за работа на дипломатическия служител.
През октомври 2011 г. той е организирал срещи на кандидатпрезидента Плевнелиев във френския парламент, като в същото време отказал подобно съдействие на други участници в президентската кампания.