събота, 13 април 2013 г.

Актуален Коментар

Емил Димитров се страхува, сякаш е бил в СИК, а не в ГЕРБ


Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров е депозирал пред нотариус в страна от Европейския съюз разкрития за контрабанда, изнудване на бизнесмени, отнемане на фирми и рушвети, упражнявани от Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Това разкритие за в. „Преса“ бившият депутат прави с уточнението, че от страх за своя живот и сигурността на семейството си се премества да живее в чужбина.
Това е един от водещите скандали на седмицата и ако в България медиите не бяха контролирани, той трябваше да се превърне в първа новина.

Емил Димитров не беше случаен депутат, а една от високопоставените и ключови фигури в ГЕРБ, лично приближен до Бойко Борисов и бившия президент Георги Първанов. Негов първи братовчед оглавяваше Националната служба за охрана, докато Първанов беше държавен глава.

Името на Димитров се свързва с незаконно заграбване на ловни стопанства, контрабанда на цигари и преуспяващ бизнес в търговията с тютюн.

Неговото съобщение за „застраховка“ означава само едно:

този човек знае с кого си има работа,

какви са хората, които управляват България и в момента. Нещо повече - той смята тези хора за мутри, които могат да посегнат на децата му, и бяга в чужбина, за да запази себе си и семейството си невредими, оставяйки разобличаващи материали, ако им се случи нещо.

По-красноречиво доказателство за мутренската същност на управлението на Бойко Борисов и Цветан Цветанов не е излизало, откакто в. „Галерия“ публикува записите за Мишо Бирата.

Почти в прав текст Емил Димитров казва, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов са

в състояние да посегнат на децата му, ако проговори.

Друг е въпросът за причините, довели до разрив между него и Цветан Цветанов. Те не ни интересуват, защото свидетелството на този човек само по себе си е по-силно от всичко останало.

Ако се вслушваме сериозно и внимателно в него, могат да ни побият тръпки, особено ако си спомним за неотдавна отвлечената дъщеря на Брендо - Лара, показните стрелби пред Съдебната палата и покушението срещу Ахмед Доган, от което впрочем започна странното падане на Бойко Борисов от власт и което е на път да го върне отново в нея на бял кон.

Искам да кажа, че имам лошото чувство, че

сме статисти в мутренски сценарий,

който разчита на късата ни памет и некадърността ни да виждаме очевидното. А то е следното: имаме си родна мафия, която превзе изпълнителната власт и се превърна в държава, и никакви колумбийци, нито международен световен заговор не са отговорни за окаяното състояние на България, която все повече заприличва на разбойнически стан, територия без правила и цивилизация, място, в което управлява законът на джунглата.
Явор Дачков