петък, 19 април 2013 г.

Разкрития

Една трета от служителите на Министерството на правосъдието незаконни!

Огромен кадрови скандал се е разразил в Министерството на правосъдието, съобщава "Труд". Доклад на вътрешния инспекторат разкрива, че 86 служители са назначени незаконно, тъй като за техните длъжности не е бил обявен конкурс. Работещите във ведомството по щатно разписание са 262-ма, което означава, че една трета от чиновниците заемат постовете си незаконно.
От пресцентъра на министерството са потвърдили информацията ни с уточнението, че се извършва проверка по доклада на инспектората. Докато приключи дисциплинарното производство, от работа е отстранена шефката на дирекция “Човешки ресурси” Даниела Лазарова.

Най-високопоставеният служител, който не отговаря на условията на заеманата длъжност, е главният секретар на Министерството на правосъдието Елена Петкова. Тя вече е уволнена със скандал от министър Драгомир Йорданов.

Петкова била назначена във ведомството в края на 2011 г., без да има нужния стаж за поста. В Министерството на правосъдието се говори, че тя е изиграла роля за забавянето на обществените поръчки за сградите, в които трябва да се нанесе Софийският районен съд, пише още "Труд".