сряда, 3 април 2013 г.

Разкрития

Топ 10 тайни общества!

Череп и кости

Тайният орден от Йейл, първоначално се е казвал Братсвтото  на смъртта и е една от най-старите студентски общности в САЩ.  Съществува от 1832г. и в него членуват малцина избрани от елита. Общността използва масонски ритуали и до ден-днешен. Членовете се срещат всеки четвъртък и неделя в сграда, която наричат „Гробницата”.
До 70-те години на миналия век имената на членовете не са били пазени в тайна, но ритуалите винаги са били тайни. И двамата президента Буш са били членове на орденът докато са учили в Йейл.
Съществуват много теории за конспирации, най-известната от които, че членове на групата се вербуват от ЦРУ. Управлението направило изявление през 2007г., в което отрече тези слухове.
Свободните зидари


Великата масонска ложа е създадена през 1717г., когато четири малки групи се обединили. Членстовото имало две степени, докато през 50-те години на 18-ти век не създали трета степен, което разделило групата. Когато някой достигнел 3-та степен, той бил наричан Майстор масон.
Трите степени на масонството са : Чирак, Калфа и Майстор. Някои ритуали (като шотландския ритуал) използват 33 степени на членство.
Масоните използват знаци и ръкостискания за допускане до срещите си, както и за да се разпознават. Тези знаци често се променят за по-голяма сигурност.
За да станете масон, първо трябва  някой от общността да гарантира за вас. В някои случай дори трябва да бъдете препоръчан три пъти, за да ви приемат.
Розикруцианум


Смята се, че този орден е бил идея на група германски протестанти през 17-ти век, когато били публикувани три документа . Те се разпространили широко и оказали голямо влияние на хората и историците често говорят за 17-ти век като Розикруцианско просвещение. Първият документ разказва историята на тайнствен алхимист (Кристиян Розенкройц), който пътувал до различни части на света и събирал тайни познания. Вторият документ е за тайно братство алхимици, които се готвели да променят политическото и интелектуално лице на Европа. Третият документ описва поканата на Кристиян Розенкройц за „химическата” сватба на кралят и кралицата в замъкът на чудесата.
Настоящите членове на общността твърдят, че произхода им е много по-древен. Авторите на документите явно клонели към лутеранството и отправяли нападки към Католическата църква.
В днешно време има много групи на ордена и всяка твърди, че произлиза от първоначалната.
Ордо Темплис Ориентис
Това е организация, която първоначално е базирана върху масонството, но под  управлявано на „Звярът”  Алистър Кроули тръгва по неговата религиозна система, наречена Телема. Тя се основава на един-единствен закон: „Прави каквото искаш – ще се изпълни целостта на закона, любов е законът,  любов управлявана от воля.” Орденът наброява над 3000 члена от цял свят.
Орден на златната зора


Този орден е създаден от д-р Уилиям Робърт Удман, Уилиям Уин Уескот и Самюел Лидел Мадерс. И тримата били от свободните зидари и членове на Розикруцианската общност в Англия. Смята се, че са предшественици на Ордо Темплис Ориентис и повечето модерни окултни групи.
Религиозната система на Златната зора се базира на християнския мистицизъм, Кабала, Херметизма, религията на древните египтяни, свободните зидари, алхимията, теософията, магията и ренесансовите писания. Уилиям Ийт и Алистър Кроули са най-известните членове на групата.
Рицарите тамплиери


Орденът на рицарите тамплиери произхожда от масонството и няма директна връзка с първоначалните рицари тамплиери – религиозна военна група от 12-ти век. Членовете на масонските рицари тамплиери не твърдят, че имат връзка със средновековната група, но взимат идеи и символи от тях.
За да станете член на групата трябва първо да сте станали Майстор масон. Организацията е напълно отделна и не е по-високо ниво на масонството.
Илюминати


Движение на свободомислещите, което е най-радикалното разклонение на Просвещението.  Създадено е на 1 Май 1776г. в Инголщад (Горна Бавария) от езуита Адам Уайшавпт. Тази група е известна като Баварските Илюминати и въпреки, че е била забранена от закона, много влиятелни интелектуалци и политици се смятали за членове. Фактът, че Илюминатите не изискват вярване в по-висша сила, ги прави доста известни сред атеистите. Този факт, както и това, че повечето от членовете били хуманисти, са причината за широкоразпространеното вярване, че Илюминатите искат да свалят организираната религия.
След избирането на нов лидер и опити на правителството да разбият групата, тя в крайна сметка се разпада в края на 18-ти век. Въпреки това, теоретици спекулират, че Баварските Илюминати оцелели, вероятно и до наши дни. Дори се смята, че орденът Череп и кости е американски клон на Илюминатите.
Много хора вярват, че Илюминатите все още действат и дърпат конците на правителствата по света и искат да създадат Световно правителство, базирано на атеистичните принципи.
Билдерберг


Тази група е малко по-различна от останалите, защото няма официално членство. Името се използва за група от влиятелни хора, които тайно се срещат всяка година (обикновено със силно военно присъствие). Обсъжданите теми се пазят в тайна. Срещите обикновено се провеждат в петзвездни хотели. Присъствеито е само с покана. Първата среща е била през 1954г. в хотел Билдерберг в Холандия.
Първите срещи били организирани от няколко човека. Джоузеф Ретингер се тревожел за разрастването на анти-американизма в западна Европа и предложил международна конференция, на която да присъстват лидерите на САЩ и някои европейски страни.
Орденът на Сион


След публикуването на “Шифърът на Леонардо” от Дан Браун, към орденът на Сион се проявява голям интерес. За съжаление всичко е измислица. Орденът е измислен от Пиер Плантард през 1956г. за да се възкачи на френския трон. Плантард, Чериси и Седе си писали писма помежду си и обсъждали схеми как да се борят с критицизма отправен към твърденията им и измисляли нови факти, които да поддържат цялата история. И до ден-днешен много хора продължават да вярват, че орденът съществува.
Опус Деи


Това е организация на католическата църква, заставаща зад вярванията им, че всеки е призован към святост и обикновеният живот е път към светост. Орденът е създаден в Испания през 1928г. от Хосемария Ескериба с одобрението на папата.
В книгата на Дан Браун се твърди, че Опус Деи е тайна организация на църквата, чиято цел е да победи Орденът на Сион и тези, които искат да разкрият „истината” за християнството и кръвната линия на Христос. Извън книгата съществуват доста спорове за Опус Деи, поради стриктната им религиозна структура.