понеделник, 1 април 2013 г.

Разкрития

Спас Русев окончателно купи "Радисън"!

Милионерът Спас Русев е финализирал окончателно сделката по покупката на хотел „Радисън” в София преди дни.
Русев купи емблематичния хотел срещу парламента от британеца Хенри Гуин Джоунс. Според запознати Джоунс се разделя с всичките си активи в България.
Предполага се, че Русев е платил 10 млн евро. Но Русев придобива и дълговете на хотела, които били огромни. Парите по сделката са преведени от офшорка на Кайманските острови. Славата на Русев изгря през 2001 г., когато се появява на светло като съветник на Симеон Сакскобургготски. Саморекламира се като успял български бизнесмен  в Англия, представител на "Моторола" и "Телелинк" - основните подизпълнители по изграждането на мрежата на "Глобул". Спас Русев е човекът, който бе сочен, че през 1991 г. като зам.-шеф на Агенцията за чуждестранна помощ е участвал в препродажбата на даренията за бедните през фирмата си "Артемис". Обвиненията обаче не бяха доказани. Спас Русев сам се призна за "духовен баща" на юпитата в НДСВ. Които гальовно го наричаха "нашият Спас" и "вуйчо". Той се озова в епицентъра на "яхтения скандал" през 2003 г., когато от взривената кола на Иван Тодоров-Доктора изскочиха мистериозни снимки на контрабандиста в компанията на финансовия министър Милен Велчев, транспортния министър Пламен Петров и депутата Мирослав Севлиевски.
Спас Русев започва работната си биография като учител по физическо в радомирското с. Гълъбник. Перничанинът прави кариера и като организатор на тържества и водещ в дискотеки в радомирския младежки дом.