понеделник, 8 април 2013 г.

Разкрития

Емил Димитров разкрива много мръсни тайни пред чуждестранен нотариус!


Скандалният бивш депутат на ГЕРБ Емил Димитров, който беше уличен в конфликт на интереси от Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) обяви в интервю за Канал 3, че се страхува за живота на децата си.
Димитров, който беше заместник-председател на Комисията по земеделието и горите, заяви, че разполага с информация, че децата му са застрашени и може да ги сполети това, което сполетя дъщерята на Евелин Банев – Брендо. Бившият кадър на ГЕРБ допълни, че е уверен, че телефонът му се подслушва. Димитров обаче не каза кой го подслушва и макар да уточни, че срещу него се води кампания, не каза кой я води.
За да защити децата си, Димитров заминал за чужбина, за да каже пред нотариус всичко, което знае. Това щяло да бъде застраховка както за децата му, така и за самия него.

Кой е Емил Димитров
Самият Димитров беше отлъчен от редиците на ГЕРБ след решението на КПУКИ, като коментира, че в тази комисия имало само хора на Цветан Цветанов и Искра Фидосова. Бившият депутат на ГЕРБ е обвиняван за прокарването на лобистки текстове в някои закони – например Закона за лова, както и Закона за тютюнопушенето. Във втория закон Димитров е внесъл поправка, с която е отменена забраната в Закона за здравето за тютюнопушене на обществени места. Частният интерес на Димитров води до облага за фирмите на майка му и съпругата му, които търгуват с тютюневи изделия.

Името на Емил Димитров, известен и като Емо Ротманса, изплува в скандала с продадени на безценица държавни земи в Несебър, известен като "Дюнигейт". Разследващият сайт "Биволъ" разкри, че през 2011 г. Емил Димитров е започнал процедура за купуване на терен от 2,5 декара, собственост на държавата. Този терен в Несебър му е бил нужен, защото се намира между друг имот, получен със заменка, и неговия хотел "Хавай". Единственият обект, който се доближава до басейна, построен на държавната земя неизвестно с какви строителни книжа, е "язовир" или "друго хидротехническо съоръжение".
Димитров е известен като вносител на скандални лобистки законопроекти и се прослави с репликата: "България е наша, гората е наша, ще правим каквото си искаме, с вас или без вас". Заради влиянието си в ГЕРБ е наричан още "министър на земеделието в сянка". Той носи прякора Емо Ротманса, защото отдавна е в цигарения бизнес. Ротманса се счита за приближен на бившия вече премиер Борисов, от най-близкия му приятелски кръг. Твърди се, че загуба на карти на Борисов от Емил Димитров е станала причина за скандалния полет на Авиоотряд 28, с който футболните отбори на Бойко Борисов и на Емо Ротманса бяха превозени до Варна за приятелски мач миналото лято.