сряда, 24 април 2013 г.

Актуално

Европарламентът подхвана Цветанов!

Цветан Цветанов може да излезе сух от СРС-гейт, но от разследване в Европарламента няма да се спаси. Това стана ясно днес на заседанието на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент. Въпросът ще бъде дебатиран в пленарната зала на следващото заседание в Страсбург на 21 май.
С четири гласа "за" и два "против" бе решено бившият вътрешен министър Цветан Цветанов да бъде разследван от Европа за незаконното подслушване на двама български президенти, еврокомисарката Кристалина Георгиева, министри, политици и бизнесмени у нас.
Заседанието на Комисията по граждански свободи продължава и в момента. От името на Слави Бинев колегата му от Група „Европа на Свободата и Демокрацията”, датчанинът Мортен Месершмидт е внесъл искането за разследването на Цветан Цветанов на днешното заседание на комисията.
След продължителна дискусия депутатите решиха, че Цветанов трябва да отговаря за подслушванията и да се намери главния поръчител на действията му. От ЕНП са се опитали да осуетят взетото решение, но без успех