събота, 20 април 2013 г.

Разкрития

Агенти за взимали до 90 млн. лева кредити!

Агенти за взимали до 90 млн. лева кредити. Така са станали кредитни милионери. Само в Балканбанк сме регистрирали 46 такива случаи. Това заяви председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов пред TV7. Той уточни, че в сегашни пари това е около 9 млн. лева.

"Трябва да проверим още 10 750 юридически лица по списъка на БНБ", каза още Костадинов. "Колко ли от тях са агенти, не мога да пресметна, зле съм с математиката", попита риторично водещата Диана Найденова. "Ами Румен Петков, който беше тук преди мен, нали е математик", пошегува се председателят на Комисията по досиетата.

"Още не сме сборували сумите, но става въпрос за милиарди. И то само от тези две банки, преверени до момента - "Тексимбанк" и "Балканбанк". Той обясни, че работата е много, а служителите на комисията са само 92-ма.

Костадинов коментира и зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Божан Стоянов, за когото обяви, че има досие на агент. "Той е агент, това е. Божан Стефанов Стоянов - агент", отсече Евтим Костадинов