четвъртък, 4 април 2013 г.

Актуално

Ето какво се случи в дясно!

Партия „Синьо единство” е прекратила внезапно и едностранно преговорите с ДСБ за обща предизборна коалиция. Това обяснява в специално видео обръщение във Фейсбук лидерът на ДСБ Иван Костов, разпространено в четвъртък. Командира заявява, че не е предал сините избиратели и ги моли да не спират да ги подкрепят.
Ето цялото обръщение на Костов едно към едно:
„Обещах да ви кажа какво се случи. Ето какво стана с нашите надежди. След като бяхме постигнали съгласие по повечето теми около листите, в неделя проведохме заключителен разговор с Единство, защото в понеделник беше последният срок за регистрация на коалициите.
Първият въпрос, около който се обединихме, е съпредседателството. За нас това беше достатъчна гаранция за взаимно доверие. Преминахме на уточняване на листите. Започнахме с взаимни отстъпки. Оставаха няколко спорни позиции, когато колегите от Единство поискаха почивка. След нея прекратиха едностранно преговорите.
В понеделник, след като изчакахме до последния момент, регистрирахме коалицията. Продължихме разговорите, изпратихме им решение на техните искания – писмено, както го поискаха. Днес отхвърлиха и него. Виждате, че не сме ви предали. Затова ви моля, не спирайте да ни подкрепяте.”