сряда, 24 април 2013 г.

Актуално

Агенция „Митници“ със странна декларация!

Преди минути Агенция „Митници“ публикува странна декларация:

ТАЗИ НОЩ ЗАКОНЪТ КОЛЕНИЧИ И МОНОПОЛЪТ ПОБЕДИ

„Тази нощ съдът пропусна шанса да разсее разяждащите българското общество съмнения, че в държавата ни управлява олигархия. Тази нощ над държава-член на Европейския съюз и НАТО легна тежката сянка на чужди интереси. Тази нощ стана ясно, че в една правова държава не всички са равни пред закона и пред принципите на свободния пазар. Тази нощ институции загубиха достойнство, държавата - приходи, гражданите - вярата, че могат да живеят в нормална държава. Тази нощ законът коленичи и монополът победи.
         Но въпреки това и именно заради това Агенция „Митници" ще продължи да прилага законите на Република България. Заради българската държава и българските граждани.“

Най-вероятно декларацията е по повод на това, че Административният съд в София е спрял изпълнението на заповедта на директора на Агенция "Митници" за отнемането на лиценза на продуктопровода на "Лукойл България" за Южна България. Заповедта за отнемане на лиценза бе издадена заради нарушения при поставянето на измервателни уреди, осигуряващи данъчен контрол върху преминаващото оттам гориво.