понеделник, 13 май 2013 г.

ИЗБОРИ 2013

Станишев: ГЕРБ се скриха като мишки

ГЕРБ се скриха като мишки. Това коментира пред НДК лидерът на БСП Сергей Станишев, който пристигна, за да даде пресконференция.
Оттук нататък ГЕРБ ще бъдат в опозиция, те няма да могат да сформират кабинет. Предстоят бързи разговори с всички останали поличитески сили в парламента и тези, които не успяха да минат бариерата, за да се състави програма за извеждане на България от това положение, посочи още Станишев.
    *
"Правителството на ГЕРБ падна от власт и няма да се върне. Четири години партията на Борисов извършваше социален и икономически геноцид в България. Хората гласуваха за нас, защото ни видяха като инструмент, който може да се пребори с най-безобразното управление вна държавата". Това каза преди минути на първата си пресконференция след изборите Сергей Станишев.
"ГЕРБ профанизира управлението в България. Станахме свидетели на скандална организация, която доведе до хаос и огромен брой нарушения. ГЕРБ не само се провалиха в гарантирането на честни и свободни избори. Те се провалиха и в преброяването. Безпрецедентно е това, че няма тонери в ксероксите и затова не могат да се преброят бързо бюлетините", уточни Станишев. Правеше Натиск върху гражданите. Направи се и хакерска атака и върху австрийската фирма, която прави паралелно преброяване. Ние не успяхме да реализираме мащабната промяна, към която се стремяхме. Защото трябваше да се борим не само с ГЕРБ, но и с цялата държавна машина. Ще върнем страната към нормалността. Ще започнем бавен процес към възстановянане на демокрацията. Днес България се разделя с най-арогантното и най-некомпетентното управление на България. Правителството на ГЕРБ падна от власт и няма да се върне.