неделя, 12 май 2013 г.

АКТУАЛНA СИНОПТИЧНА ПРОГНОЗА 2013! НА ЖИВО

Днес „Таралеж“ следи актуалната синоптична прогноза на температурата на въздуха за своите читатели!

Прогнози към 18:30ч. Измерена температура в около 41,5% от страната. Борисова градина води  на Станишева ливада с малко над 1%, Кунева и Костов около 4%


Борисова градина30,2
Станишева ливада29
Доганови обори 11
Сидеров камък 8
Кунева долина 3,8
Яне Сандански 3,7
Скат  3,5
Костови планини 3,8
Сините камъни 1,8
Македонски околия 1,9

Последни новини и коментари:

Тези избори май ще ги пишем като "технологичен брак":)

Пред секцията  в Лондон има 2 огромни опашки, съпътствани от предсказуем безпорядък.
Чака се около 2,5 часа, за да се гласува.
17:02ч





30 000 скрити бюлетини в Дупница и Кюстендил!

Сигнал за скрити 30 000 бюлетини, предвидени за подмяна на вота в Дупница и Кюстендил, е получило сдружение "България на гражданите", съобщиха от пресцентъра на движението.

Бюлетините били скрити в стая в общината, която е извън сектора на видеонаблюдение.

Сдружение "България на гражданите" Кюстендил е подало сигнал в Районната избирателна комисия, Районната прокуратура Кюстендил и МВР Кюстендил.

Въз основа на сигнала в сградата на общината е изпратена Криминална полиция, която да извърши обиск.

От Районната прокуратура са уведомили сдружението, че е образувано бързо досъдебно производство срещу неизвестен извършител.
13:24 часа

Главната прокуратура: Бюлетините в "Мултипринт" не са технологичен брак

350-те хиляди бюлетини, които бяха открити в печатницата в Костинброд и които са извън необходимата бройка за парламентарния вот, не са технологичен брак. Това съобщиха за bTV от Главната прокуратура. Държавното обвинение е открило в печатницата и 4 палети брак - намачкани и отделени бюлетини, но не опаковани за изнасяне. Записите от видеокамерите в печатницата са иззети и предстои разпит на всички работещи там.
От прокуратурата уточниха, че образуваното досъдебно производство е за престъпление по служба, но името на отговорното лице няма да бъде споменато до приключване на детайлния оглед, който ще започне утре.
Според българското законодателство, ако клаузите на договора за отпечатването на бюлетините не са спазени, отговорност носи министър-председателят. Тази отговорност не свършва на 8 май, когато е приключило отпечатването на бюлетините, допълниха още от прокуратурата, опровергавайки твърденията на Марин Райков, че отношенията между възложителя и изпълнителя на поръчката са приключили тогава.
Цветан Цветанов:"Гласувах за силна демокрация с висока избирателна активност и силно
правителство, което трябва да бъде формирано максимално бързо. Това е бъдещето на България и може да доведе до тази стабилност и запазване това доверие на Брюксел, което имахме през последните години". Това каза бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, след като упражни правото си на глас в Хуманитарната гимназия в Търново.
Сергей Станишев:  Вчерашните разкрития са заговор срещу
свободата, конституцията и демокрацията. “Това е посегателство срещу основното право на хората да определят на кого имат доверие. Днес говорих с ръководителите на австрийската фирма, която ще прави паралелно преброяване, те ме информираха, че тяхната система е в изправност и към полунощ ще имат свои резултати. Абсолютно неуместно е изказването на служебния премиер, който нарече вчерашните събития истерични. Служебното правителство не си свърши работата по организиране на изборите”, убеден е партийният лидер.
Росен Плевнелиев: Прокуратурата не даде достатъчно информация по
казуса, надявам се това да стане факт следващите дни. Надявам се, че каквито и да са сценариите в тази държава, само българите могат с гласа си да ги разбият и да ги направят ненужни.
Марин Райков: Той коментира случая с откритите 350 хил. бюлетини в печатницата на “Мултипринт” в Костинброд.
Няма манипулация, която да може да бъде осъществена, ако хората упражнят правото си на глас. Това правителство ще изпълни докрай ангажимента си за провеждане на изборите по правилата.
Това каза пред журналисти служебният премиер Марин Райков, който гласува в 111-то училище в столицата.