вторник, 21 май 2013 г.

42-ро Народно събрание

Словото на Станишев ядоса Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов напусна пленарната зала на парламента по време на словото
на Сергей Станишев. Това стана в момента, когато председателят на БСП припомни за скандала с бюлетините от Костинброд.
Той подчерта, че не е ясно колко от гласовете за ГЕРБ са истински, и колко - купени. На тези думи представителите на бившата управляваща партия реагираха с ропот и дюдюкане. Поздравявам всички народни представители за техния избор. Искрено вярвам, че въпреки политическите различия, всеки в ролята, която му е отредена от гражданите, ще прави всичко възможно да подобри нещата и да даде перспектива за страната, заяви Сергей Станишев.

България наистина е затаила дъх, България очаква как ще започнем, какъв дух, тон и съдържание на работата на Народното събрание ще дадем народните представители, посочи лидерът на социалистите: „Гледат ни хора, изпълнени с недоверие заради мизерията, несигурността на днешния и утрешния ден, заради усещането на несправедливост. Изпитание на всички парламентарни групи е това напрегнато очакване."

„Радвам се, че ГЕРБ възприемат нашия ангажимент за увеличаване на помощите за майките. Колко пъти това беше предлагано, беше отхвърлено много категорично и ясно", попита той.

„През 2009 г. дойде на власт една партия с маршова стъпка. Имаше извънредни избори, стотици хиляди българи излязоха на улицата и поискаха промяна - дълбока, а не козметична. Тя още не се е случила, но едно правителство си тръгна заради улични протести. Това говори за състоянието на държавата и икономиката. Вие още живеете в различната реалност, създадохте два свята - виртуалния, в който всичко е наред, хвалят ви, и реалния, в който хората изнемогват", заяви Сергей Станишев.