понеделник, 20 май 2013 г.

Разкрития

20 000лв за охрана ни струва една визита на централния нападател на „Бистришките тигри“

„Не по-малко от 20 000 лв. излиза държавната охрана на Бойко Борисов при едно посещение в
даден град”. Това разкри пред ТВ7 Николай Марков, бивш служител на Национална служба "Охрана" (НСО). От няколко месеца вече Бойко Борисов е само централен нападател на „Бистришките тигри“ и няма никаква длъжност в управлението на държавата, но охраната не намалява. "Държавата е похарчила 600 000 лева за охраната на Бойко Борисов и Цветан Цветанов за изборите", заяви преди минути по Би Ти Ви Николай Радулов, бивш секретар на МВР. "Цветанов и Борисов се возят с по 3 коли, те ни върнаха във времената на мутренските кортежи", категоричен е Радулов.

Бодигардовете са само видимата страна на разходите по осигуряване на сигурността, подчерта още Марков. „Има и невидима част, която е много по-скъпа. Във всяко населено място има авангард – криминална полиция, които се ангажират, има и служители на ДАНС, на КАТ, ако се пресметне целият ангажимент, нещата стават още по-скъпи”, обясни той.

Засилената охрана на бившият вътрешен премиер Цветан Цветанов и на Яне Янев  пък била гласувана на закрито заседание на правителство и то три дни преди кабинетът да сдаде властта. Марков уточни, че по закон като бивш премиер Борисов има право да бъде охраняван от НСО една година, след като е напуснал поста.

Според бившия служител на НСО и Борисов, и Цветанов продължават да ходят със засилена охрана, за да внушат, че все още са държавни мъже. "Превърнаха НСО в лична гвардия на Борисов", смята още Марков.