четвъртък, 30 май 2013 г.

Разкрития

Таксиджии във Варна пребиха шофьор на автобус заради клиенти

Транспортна война избухна във Варна, след като таксиджии пребиха шофьор на автобус от
градския транспорт заради клиенти. В отговор от фирмата превозвач заплашиха да спрат автобусите по две от най-натоварените линии в Морската столица.
Инцидентът става тази сутрин на последната спирка на автобус №13 – една от най-натоварените линии. Тогава шофьор на автобус от градския транспорт е пребит от трима водачи на нелегални таксита, които возят клиенти срещу левче (колкото е и цената на билетчето в рейса) по маршрута на автобусите.
Причината – шофьорът на автобуса тръгнал по маршрута си минутка по-рано. Таксиджиите не успели да го изпреварят в продължение на 3-4 спирки и съответно не успели да откраднат клиентите. Ядосани, тримата го причакали на последната спирка и пребили.
42-годишният водач Димитър Радев е с обезобразено лице, счупен нос. Освидетелстван е от съдебен лекар и е дал показания в полицията.
Контрольорката, присъствала на инцидента  Росица Караиванова, разказа, че е изпаднала в шок след случката и че практиката на тези шофьори прилагат тази незаконна практика от години, като редовно крадат клиенти на автобусите. Залавянето им обаче е трудно.
От фирмата превозвач “Транстриумф холдинг” обявиха, че това е втори такъв случай и поставиха ултиматум: или нелегалните таксита ще бъдат спрени, или ще спрат автобусите си по две от най-натоварените линии 13 и 409.