сряда, 15 май 2013 г.

Актуално

Борисов пише писмо на Цацаров!

Запорожци пишат писмо на султана
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати открито писмо на главния прокурор Сотир Цацаров, за да му обясни защо партията му се е припознала като адресат на обвиненията за нелегалното отпечатване на 350 хил. бюлетин.
Писмото е изпратено още до ОССЕ, ПАСЕ, Европейската комисия, Европейския парламент, Алианса на либералите и демократите в Европа, Европейската народна партия, Партията на европейските социалисти и ЦИК.
“Изпращаме 135 страници с публикации от български и международни електронни медии, които в деня за размисъл преди изборния ден нанесоха сериозни внушения и обвиниха индиректно ГЕРБ в манипулация на изборите.
Внушенията бяха още по-мощни в заглавията на първите страници на вестниците в самия изборен ден на 12.05.2013 г.
Надявам се въпреки Вашата натовареност да успеете да се запознаете в подробности със съдържанието на публикациите и да се убедите сам, че не става въпрос за самоприпознаване, а за директни обвинения, които бяха хвърлени върху авторитета и имиджа на Политическа партия ГЕРБ и мен самия, като нейн председател”, пише в писмото на експремиера до главния прокурор.
Борисов все пак благодари на Цацаров за изнесената информация и го уведомява, че е удовлетворен от “волята, която Прокуратурата проявява, за информираност и прозрачност при разследванията си”.
Писмото завършва с пожелания за здраве и успех.