събота, 4 май 2013 г.

Актуално

Костов за Кеворкян и Борисов: Доносник от ДС ще интервюира милиционер

„Доносник на държавна сигурност ще прави интервю с милиционер от миналото”. Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира анонса за великденско интервю на Бойко Борисов в предаването „Всяка неделя“ на Кеворк Кеворкян на 5 май.
Костов бе провокиран от журналистически въпрос на онлайн издание по време на предизборно посещение в Търговище.
„Аз очаквам Бойко Борисов пак да възобнови атаките си срещу нас. За нас това са емоциите. Не мога да разбера защо 90% от енергията на ГЕРБ е концентрирана срещу ДСБ и БДФ, какво толкова се случва, че са се насочили срещу нас? Това за мен е много интересен феномен от кампанията им”, каза още председателят на ДСБ.
Така Командира отвърна на атаките на Кеворкян, който от години има изключително агресивно отношение спрямо него. Откакто поднови предаването си, този път по Нова тв, Кеворкян в почти всяко политическо интервю не пропуска да захапе Иван Костов и да припомни негови „грехове“.
В Търговище Костов каза още, че е несериозно антикризисните мерки да се обещават за срок от четири години. „Само за една година България може да започне да излиза от тежката икономическа ситуация. И това ще се усети веднага. Това е характерното за тези политики и реформи, които ние от ДСБ и БДФ предлагаме, че дават бърз ефект. Не може някой да твърди, че води страната към изхода от кризата, и да твърди: „чакайте резултатите след години.” Трябва да се говори за месеци”, обясни Командира.
Иван Костов заяви, че ако има нови избори наесен, „тогава ГЕРБ може и да не влязат в Народното събрание“. Той защити тезата си с незавидното положение на лидерите на партията Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които започват да имат сериозни проблеми с прокуратурата и правосъдието.