петък, 31 май 2013 г.

ЕКШЪН!

Московски и Сидеров искат да се бият в Парламента! 

Московски към Волен: "Хайде да излезем"
Волен към Московски „ Сега ще ти замръзне усмивката, мангал мръсен“

Народното събрание едва не се превърна в сцена на физически сблъсък между бившия
транспортен министър Ивайло Московски и лидера на „Атака" Волен Сидеров.

По време на днешния парламентарен контрол двамата за една бройка да се сбият. В последния момент бяха спрени от техни колеги.

По време на обсъждането на промените в Закона за ДАНС, които предвижда президентът да няма роля в избора на ръководството на агенцията, бившият зам.-министър на МВР Веселин Вучков заговори за полицейщина. Това не се хареса на лидера на националистите.

Сидеров поиска думата и заяви, че Вучков няма право да говори за полицейщина, тъй като за нея били виновни той и бившият му началник Цветан Цветанов. Тръгвайки да си сяда, нечути думи между него и Московски изправиха бившия транспортен министър и го насочиха към Сидеров.

Лидерът на „Атака" не остана по-назад и се насочи към Московски, но в този момент някой от групата на ГЕРБ задърпа съпартиеца си за ръкава. Десислав Чуколов пък се притече на помощ на лидера си. "Докато аз говорих от парламентарната трибуна той се смееше на глас, подвикваше и аз го питах какъв му е проблемът, при което той ме подкани да излезем навън. Явно, за да се бием. Този човек е бил министър, ако така ги е решавал нещата в министерството, пази Боже България”, коментира Сидеров. "Явно много ги е яд, че им казах "стоп" по пътя към властта. Напрежението е от страна на ГЕРБ. Всяко мое излизане на трибуната се посреща с викове и хулигански подвиквания. Тон им дава Красимир Велчев, който го играе фелдфебел, отговорник на групата. Непрекъснато чуваме просташки подвиквания дори от депутатките от ГЕРБ”, каза Сидеров. Според него има вълна от агресия, озлобление към "Атака”. "Специално около Московски има доста неща за разнищване и аз ще се ангажирам чрез комисията по корупция те да излязат на светло и той да стигне до съд”, посочи Сидеров. По думите му ще трябва да се направи ревизия на всеки един от министрите на ГЕРБ.

До сблъсък не се стигна, а заместник-председателят на парламента Мая Манолова призова народните представители да сдържат нервите си. По- късно от записите станаха ясни и репликите: 
Московски към Волен: "Хайде да излезем"
Волен към Московски „ Сега ще ти замръзне усмивката, мангал мръсен“