вторник, 28 май 2013 г.

Актуален Коментар

Странният случай с кабинета „О“

„Некои“ съображения с кабинета на г-н Орешарски

Новият културен министър Петър Стоянович: Ето част от бисерите в социалната мрежа на
бъдещия „културен министър“:
21 February near Sofia
ау, никито младенов си турнал пак очила и си оправил предните зъби. фъфлеща и изкуствено превъзбудена очиларка! феймъс лук!
26 February near Sofia
падна бойко и из нета плъзнаха храбри опозиционери, които до онзи ден не смееха и да пръднат публично. що за нация от комплексари!
1 August 2010
не съм знаел колко софия се изпразва от селяни в неделя…
Номинираната за министър на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева:

Тя държи реч  на свещеното за мюсюлманите място Демир баба теке на 3 май 2013 г. в качеството си на кандидат за депутат от листата на ДПС в Ловеч. Ето и част от речта и:
„Аз като професор по езика искам да кажа, че ще работя за политиката на Движението за права и свободи, така че вашите деца, когато ходят на училище в чантата си заедно с учебника по български език да носят и учебника по майчин език. В училището те трябва да учат и майчиния си език, защото това е езикът,  с  който се раждаме всички по волята на Създателя. Това е езикът на душите и сърцата. И когато душите и сърцата молят за любов от Създателя, те трябва да се молят на майчиния си език. Този език трябва да се учи в училище, за да се преизпълнят душите на всички ни с любов, за да живеем в мир, за да се обичаме, за да докажем, че България е европейска държава, за да докажем, че ДПС е партийния сертификат на европейското членство на България.“
Проекто Министъра на вътрешните работи: Цветлин Йовчев – емблематична фигура,
готова да продаде и майка си, само да извлече дивиденти за себе си. Без партийна принадлежност или по-скоро с често сменяща се такава, според обстановката. Бившият шеф на ДАНС и бивш началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев, отвсякъде напуснал след множество скандални ситуации, но никога не падащ надолу,  удобна маша, която дори не се опитват да прикриват. Тясно свързан с Бойко Борисов.
Кандидат Министъра на транспорта Данаил Папазов:

Папазов е изпълнителен директор на пристанище Варна от 2001 г. На тази длъжност беше назначен от правителството на НДСВ и ДПС. Там пътят му се пресича с небезизвестния депутат от ДПС Делян Пеевски, който по същото време влиза в съвета на директорите на пристанището. През 2003 г. Пеевски е заличен като член на съвета. Папазов обаче остава и досега начело на пристанището.

След като ГЕРБ пое управлението на страната през 2009 г. и след смяната на ръководството на порт Бургас, Данаил Папазов подаде оставка, като посочи лични причини. След разговор с тогавашния транспортен министър Александър Цветков, обаче той оттегли оставката си и обяви, че са уточнени всички технически подробности, свързани с работата на пристанището във Варна.

През 2011 г. името на Данаил Папазов се появи сред потенциалните кандидати на ГЕРБ за кмет на Варна, но след това кандидатурата му беше оттеглена и заменена с тази на Кирил Йорданов.