сряда, 29 май 2013 г.

НА ЖИВО! НАРОДНО СЪБРАНИЕ

Народното събрание, има кворум! Волен Сидеров се е регистрирал! 

Бойко Борисов: Оттук нататък вече това правителство е несменяемо, благодарение на Волен Сидеров! 

Станишев: Орешарски има изключителни качества, и има чувство за хумор!

Започна заседанието на 42-рото Народно събрание, на което предстои да бъде обсъден и
гласуван съставът на кабинета, предложен от Пламен Орешарски.

В залата имаше необходимият кворум от 121 депутати, за да започне пленарното заседание. От "Атака" един се регистрира, а ПГ на ГЕРБ напусна заседанието, но обеща да се върне за гласуването на новото правителство на Пламен Орешарски. Стана ясно, че Волен Сидеров се е регистрирал! Камерите се фиксираха върху Сидеров, от което се видя, че той натиска копчето за регистрация.
Бойко Борисов: Оттук нататък вече това правителство е несменяемо, благодарение на Волен Сидеров
Станаха уникални със своите измишльотини, каза Борисов пред журналисти. Близо две
минути председателят на парламента чакаше някой да се регистрира, каза Борисов. Оттук нататък вече това правителство е несменяемо, благодарение на Волен Сидеров. Излязохме от залата, за да подчертаем, че тези три партии "Атака", ДПС и БСП са едно и с комбинации ще изберат правителство, каза Борисов. ГЕРБ ще се върне в залата за гласуването. Един депутат от "Атака" се е регистрирал и е спасил кворума, кворумът е от 121 депутати.
Станишев: Орешарски има изключителни качества, и има чувство за хумор!
"Пламен Орешарски е изключително добър професионалист. Той е много добър човек, има
чувство за хумор, и не се е взел насериозно", заяви преди минути лидерът на БСП Сергей Станишев.
"Орешарски е символ на нарастващите доходите. Той е поел ясни ангажименти към децата, младите хора и пенсионерите", подчерта Станишев. Той обясни, че познава Орешарски от 2005 г.
"Орешарски е изключително почтен. Той остана лоялен към политиката, която реализирахме по време на Тройната коалиция", похвали го Станишев.
Докато Станишев говори от парламентарната трибуна, Цветан Цветанов внимателно си води записки.
Орешарски: Ще спрем бедността и безразборното използване на СРС-та
"Ще положим усилия за икономическо възстановяване и насърчаване на предприемачеството.
Ще направим така, че да няма безразборно използване на СРС-та", обеща Пламен Орешарски от парламентарната трибуна.
България изживява труден път в своето развитие в резултат на водената през последните четири години непоследователна и волунтаристична политика. Днес страната се намира в дълбока криза, каза Пламен Орешарски, кандидат за министър-председател, от парламентарната трибуна.

Българската икономика се нуждае от по-дългосрочна визия за развитие. Необходимо е да изградим цели и политики за развитие. Добре е да се развиват традиционните сектори, но по-добре би било да се насърчават новите технологии, това е ключ към производства и по-висока добавена стойност. Последователността в икономическата и финансова политика и нейната предвидимост означават по-малък риск, по-ниски лихви. Солидарността и социалната справедливост е важен фактор, каза Орешарски. Той обясни, че новото правителство ще работи по три основни оси за излизане от моментната криза.
Борисов към Орешарски: Трябваше само да се обадите и щях да ви подкрепя!
Радвам се, че г-н Орешарски, за разлика от първия ден, вече им уцелва имената на министрите. Това е важно, да се надяваме, че след като вече са ви дадени и представени, защото някои вие откровено не ги познавахте, сте ги одобрили и те са добри професионалисти. Явно е, че сте се разбрали. Ще има правителство, излъчено днес, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента.
Орешарски към Борисов: Само от възпитание няма да напомням къде как вие си подбирате министрите


Волен Сидеров: Гласът от "Атака", който осигури това заседание днес, е моят глас!
Гласът от "Атака", който осигури това заседание днес, е моят глас. Това каза лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров. За разлика от ПП ГЕРБ аз съм отговорен човек, последователен и отговорен. Какво щяхте да спечелите, ако бяхте провалили това заседание днес? На което са президентът, патриархът, представители на всички държави, които са наши партньори.
Цветан Цветанов: Ясно е кои са кадровиците на този кабинет
Ясно е кои са кадровиците на този кабинет. Това са - Сергей Станишев с Моника Йосифова,
Делян Пеевски, Волен Сидеров, Лютви Местан. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов при дебатите по избор на правителство с министър-председател Пламен Орешарски.


Волен Сидеров ясно и категорично заяви подкрепата си за тройната коалиция, като се прикри зад дневния ред на парламента за неща, които ще се гледат в четвъртък, а не днес. Видя се всичко, което сте договорили, каза Цветанов. Това се видя с предложенията за промени в Закона за ДАНС. Назначаването на председател на ДАНС ще става от Народното събрание. Аз съм убеден, че както казвате, че ГЕРБ е в изолация, ще дойде време, когато ще кажете, че и президентът е в изолация, заяви Цветанов.
"Г-н Цветанов, обърнете се, не се крийте. Тепърва ще става ясно с кои лица от криминалния Делян Пеевски от парламентарната трибуна. 
свят сте се виждал. Това ви го обещавам аз. С вас ще се занимават правораздавателните институции. Ще стане ясно колко престъпления сте извършил".
Доста напрежение има между Цветанов и Пеевски. Пеевски и Цветанов що не си вземат стая:)

Станишев: Новият кабинет стартира не на нула, а на минус
Приключи времето на калинките в администрацията, заяви председателят на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев при дебатите по предложения проектокабинет на Пламен Орешарски.

„Трябва да имаме ясното съзнание, че огромен брой българи гледат с очакване към Народното събрание, с разочарование и с крехка надежда, че нещата ще започнат да се променят. В продължение на 4 години живяхме в лъжа и в два свята - виртуален, представян в медиите, и реалния, в който живеят всички българи", заяви Станишев.
Обновено 12:40