петък, 24 май 2013 г.

Контрафалц

Бойко избра да рита футбол на 24 май!

Докато народът почиташе Деня на славянската писменост и култура с цветя и шествия,
бившият премиер Бойко Борисов предпочете футболното игрище.
Той не отиде да се поклони на паметника на Светите братя, което направиха повечето държавници у нас, начело с президент и председател на парламент.
Борисов се отчете с един венец от името на ГЕРБ, и вместо да застане до Плевнелиев, Миков, Местан и Фандъкова пред Народната библиотека, около 12.00 часа се отдаде на повече от два часа тренировки на игрището в спортния комплекс в Дианабад.
Борисов не си подаде носа навън от дебелата ограда, през която и пиле не можеше да прехвръкне.
Яка охрана бдеше лидерът на ГЕРБ да не бъде смутен от досадни медии. На игрището пазеха поне 4-5 охранители, а отвън, на два от входовете и покрай колите - още по двама.
Журналистите търпеливо изчакаха да излезе бившият премиер, за да го попитат защо не е почел празника на буквите, но им бе забранено не само да припарят на терена, но и да снимат отвън, през оградата.
Гардовете забраниха всякакви снимки с довода, че това място било частно игрище.
Така остана тайна защо страдащият от високо кръвно Борисов пренебрегна празника на духовността и четмото, както и съветите на лекарите, и избра футбола и навръх 24 май.
Час по-късно Борисов отиде да открие реставрираната базилика под църквата "Св. София", защото реставрацията й била финансирана и осъществена по негово време като премиер.
Попитан дали са му харесали разкопките в базиликата”, Борисов отвърна: „Е, нали съм го правил аз, какво да не ми хареса”.
След което направи сравнение и заключи, че сега София става средище на музеи, благодарение на неговите усилия, докато десетилетия преди това комунистите не били направили нищо.