вторник, 7 май 2013 г.

ЕКШЪН

Яйце уцели кандидат на ГЕРБ, той метна чаша по Бареков

Яйца полетяха по кандидат-депутата на ГЕРБ Доброслав Димитров, който, за да не бъди уцелен  
приклекна зад банката на сцената на "България избира" на площад "Ал. Невски" - последно издание преди изборите.
Второ яйце обаче го улучи в лицето и Димитров слезе от трибуната под възгласите на хората "Довиждане". Изнервен, той си го изкара на тв водещия.
"Ти нормален ли си, бе!", ядоса се бившият и настоящ кандидат-депутат, като хвърли в краката на Николай Бареков порцеланова чаша. Чашата се счупи, а парчетата се разхвърчаха - оказа се, дори на паветата, недалеч от 3-годишния Ивчо, дошъл на площада с баба си. За късмет, детето не пострада.
"Ненормален съм и капут, ако това е цената да застана на ваша страна", заяви Бареков на множеството от хора, намеквайки за нецензурните думи на лидера на ГЕРБ от СРС-та, станали публични преди дни.
"Аз го направих. Направи го и телевизията, която представлявам". Бареков каза на гражданите,
че за хала им са виновни "тези, които говорят за манафи, педали и капути", като отново цитира речника на Бойко Борисов от записите.
"Хора, които са се докарали до такова интелектуално положение, е нормално да докарат и народа до това положение. Неговите лидери накараха този народ да се мрази като кучета, каза по адрес на Доброслав Димитров журналистът.
"За мене това са хора, които сеят само омраза и ще пожънат бури след няколко дни", прогнозира Бареков.
Още днес ще подам сигнал до МВР и до прокуратурата.
До дупка ще го съдя, закани се журналистът на кандидат-депутата от ГЕРБ.
До ескалация на страстите на площада се стигна, след като неколкократно водещият на кампанията Николай Бареков призоваваше към спокойствие и уталожване на емоциите между партийните агитки и гражданските движения, за да не го обвинят после, че подстрекава към напрежение. Той осъди подобно поведение като недопустимо.
По-рано симпатизантите на ГЕРБ напуснаха площада, след като, по думите на Димитров, имало опит един от тях да бъде ударен.
Бареков разкри още, че полицията в София е отказала да охранява обществения ред по време на последното преди изборите живо предаване от турнето "България избира" на TV7 и News 7,
въпреки че ръководството на медията се е обърнало за съдействие към СДВР. Той подчерта, че столицата е единственият от над 20-те града, където тв екипът е получил отказ от органите на реда.
Екшънът с яйцата остави на заден план истинските тревоги на хората, на първо място - ниските доходи. Те не искаха да слушат почти никого от кандидат-депутатите на сцената
- най-вече Доброслав Димитров от ГЕРБ, но и останалите, които му правеха компания, трудно вземаха думата на фона на възгласите "Мафия". Все пак Жельо Бойчев, водач на софийска листа от БСП, успя да каже, че гневът на народа срещу ниските доходи е справедлив. иска ми се да възстановим доверието, диалога, каза той и обяви, че социалистите смятат да индексират пенсиите ежегодно, да спрат пенсионната реформа и да обърнат поглед към младежката безработица.Бяхме свидетели как цената на прехода и на управлението на ГЕРБ я платиха най-слабите и беззащитните, каза той и съобщи, че първият законопроект, който БСП ще внесе, е този, който решава проблема на онези 42 000 българи, които не успяха да се пенсионират заради реформата на Дянков.