четвъртък, 16 май 2013 г.

Разкрития

10 от Атака зад кабинет на БСП! Явор Нотев шеф на Парламента

Председателят на „Атака” Волен Сидеров е инструктирал част от депутатите си да гласуват „по съвест” при одобряването на програмно правителство, подкрепено от БСП и ДПС, съобщава в. Репортер, без да цитира източник на информацията си.
 Сигурно е, че поне 10 от народните му представители ще натиснат зеленото копче в полза на кабинета, нареден от Сергей Станишев и Лютви Местан, се казва в публикацията.
 Така „Атака” избягва явно съглашение с двете формации, което би било разтълкувано като предателство от избирателите, подкрепили националистите.
 От друга страна БСП и ДПС ще се нуждаят от гласовете на парламентарната група на „Атака” при всяко гласуване, което дава възможност на Сидеров за плодоносни маневри в полза на партията и народа.
 Подкрепа за ГЕРБ изобщо не била обсъждана.
 Легендата на Сидеров, с която обяснява на избирателите си защо „Атака” застава до ДПС и БСП, е да излезе пред хората и да заяви, че в партията няма диктатура, а напротив – демонстрирана е свобода на мненията и гласуването е било по съвест.
 Сидеров бил обнадежден и от факта, че никъде не става дума за коалиция, която да разпределя министерски кресла между БСП, ДПС и „Атака”, както беше при управлението на Станишев, Доган и Симеон Сакскобургготски в периода 2005-2009 година. Ако кабинетът е експертен, партийните съюзи в парламента не са уредени със споразумения и това ще позволи на Сидеров лесно да се обърне срещу програмното правителство в даден момент.
В същото време из кулоарите активно се говори, че друга част от сделката със Сидеров ще е номинацията на неговия депутат Явор Нотев, елитен столичен адвокат, за шеф на парламента.