събота, 11 май 2013 г.

Разкрития

Боби Михайлов даде списък на МВР за бъдещи уговорени мачове

Президентът на БФС Борислав Михайлов е изпратил списък до министъра на вътрешните работи Петя Първанова с мачове от първенството на А група, които могат да се окажат "съмнителни".

В сигнала на Боби са попаднали мачове от предстоящите до края на сезона 4 кръга от шампионата. Тези срещи са между отбори, които вече не гонят определено класиране, и такива, които се борят за предните места или за спасение от изпадане.

В БФС очакват от МВР да осигури експерти, които присъстват на срещите и да преценят на място дали са съмнителни. От своя стана футболната централа ще изпрати допълнителни длъжностни лица на мачовете. Сред тях ще има специалисти, които да следят дали футболистите играят на върха на възможностите си.

Реакцията на БФС идва след обвиненията на няколко клуба, че Славия е "легнала" на Ботев (Вр) в мача от 26-ия кръг. Тогава врачани, които се борят за оцеляване, спечелиха с 2:1 в София.

След този мач от футболната централа обявиха, че ще има сериозни санкции за отборите, ако се получат доказателства за манипулация.