вторник, 25 юни 2013 г.

Разкрития

Транспортният министър хванат в лъжа!

Еврокомисарят по регионалната политика Йоханес Хан поиска извинение от българския
транспортен министър Данаил Папазов. Гневът на Хан бе провокиран от изказване на министъра, в което той твърди, че е получил препоръки от еврокомисаря за един от заместниците си.
„Бих искал да заявя възможно най-решително, че никога не съм срещал този човек”, посочва Хан по адрес на новоназначения зам.-министър Петър Киров.
Вчера няколко транспортни организации заплашиха със стачки заради назначението на Киров. Според тях той е крайно неподходящ, защото няма опит в този сектор. Допълнително петно върху репутацията на Киров е фактът, че е син на Володя Киров - бивш директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” по времето, когато имаше бум на издадените фалшиви шофьорски книжки.
Въпреки упреците от бранша обаче Данаил Папазов защити решително назначението на заместника си.
„Не ме интересува кой е баща му. Петър Киров е специалист. Има препоръка дори и от еврокомисаря Йоханес Хан” , бяха думите на транспортния министър, цитирани от няколко новинарски сайта.
Днес обаче се оказа, че изказването му не е останало незабелязано от Йоханес Хан и еврокомисарят е останал озадачен, защото не е давал подобни препоръки. „Бих искал да заявя възможно най-решително, че никога не съм срещал този човек. Нямам влияние върху нито едно назначение в националните администрации, нито някога ще се опитам да упражня подобно влияние, добавя комисарят“, посочва в реакцията си по случая Йоханес Хан.
„Ако министърът е правилно цитиран, очаквам незабавно извинение“, настоява още Йоханес Хан.