вторник, 4 юни 2013 г.

Интервю

Иван Петров, водач на февруарските протести във Варна, си е харесал кандидат за кмет!
Бившите протестиращи не участват в новите протести!

Интервю, специално за „Таралеж“, даде един от лидерите на февруарско- мартенските протести във Варна, бившият футболист Иван Петров. Той е играл  в  националния отбор и в "Спартак" - Варна, основател е на първата частна школа в България по футбол Феърплей. По време на протестите  за високите сметки за ток във Варна  Иван Петров бе намушкан с нож от неизвестно лице.


- Здравей, какво стана с организацията на протестиращите? Бяхте толкова активни през февруари и март и помогнахте за сваляне на Правителството на Борисов. По време на парламентарните избори и сега не видяхме активност от Ваша страна. Защо?
-  Аз представлявам Инициативен комитет на протестиращите граждани „Възраждане на Варна“. Ние, варненци ,заедно с  организациите от още 20 града  не участвахме на парламентарните избори. Тук искам веднага да се разгранича от Движение „Гражданска инициатива“, в което участваха  Янчо и другите.  Ние не ги подкрепихме и въобще не участвахме под никаква форма, защото сме против всички партии.
- А какво си мислиш за сегашните протести срещу новото Правителство. Вие участвате ли в тях?
- Не, не! Сега не участваме. Когато дойде време да участваме, всички ще разберат. Помните колко хора бяхме по улиците. ..И преди, и сега продължаваме да настояваме за промяна в Избирателния кодекс.
-Какво ти е мнението за новото Правителство?
- И това Правителство е една голяма лъжа. Ние сме срещу всички партии.
- След по-малко от месец са изборите за кмет на Варна. Ще подкрепите ли някой от кандидатите?
- Да. Аз и хората от  Инициативния комитет „Възраждане на Варна“ подкрепяме доц. Христо Бозов. Ако той бъде избран ние ще имаме граждански контрол в община Варна. Варна трябва да бъде морската столица на Европа, а не да тъне в мръсотя като някое гето.
Интервю на Дани Иванов