понеделник, 24 юни 2013 г.

Актуално

Президентът: Сидеров шеф на Комисия по етика е не по-малък скандал от този с Пеевски!

Изборът на Волен Сидеров за председател на Комисията по етика е не по-малък скандал от
избора на Делян Пеевски. Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, помолен за коментар на продължаващите протести в страната.

Изборът на Волен Сидеров е демонстрация към цялата нация - кой ще бъде този, който ще бъде символ на етиката в българския парламент и пред българската нация, каза Плевнелиев.

„Аз очаквам да бъде адресиран спешно и този въпрос. Очаквам да бъдат поети и ясни ангажименти, самият аз също работя", каза президентът.

„Как аз разбирам исканията на протестиращите с едно изречение: „Хората казват много ясно, че оттук нататък независимо кое правителство ще е на власт, има една бариера, която не трябва да се прекрачва. Това е един праг на моралност, на почтеност или един праг на толерантност, които не могат да се толерират. Хората от протеста казват именно това. Ние не сме за една или друга партия. Ние сме за това да кажем - не прекрачвайте границата на почтеността, защото ние пак ще излезем", каза Плевнелиев.

За съжаление тази граница на почтеността беше прекрачена с назначението на Делян Пеевски. Аз искам да насоча вниманието и като директно избран от българските граждани мога да и ще говоря от тяхно име, допълни президентът Росен Плевнелиев.