вторник, 25 юни 2013 г.

Актуално

Бизнесмени се хванаха за гушите заради Орешарски!

Само една организация се срещаше с предишното правителство и само тя печелеше
обществени поръчки. Така шефът на Българската стопанска камара Божидар Данев нападна в ефира на bTV шефа на КРИБ Огнян Донев.
Така Данев защити тезата си, че политическият модел е патологично деформиран и това давало възможност само определени тарикати да печелят от бизнеса с правителството.

Само с вас работеше Бойко Борисов, обърна се към колегата си в студиото Данев. Ставате за български политик, контрира го Донев и посочи, че проявата на ревност е нормална. Надали имаше компания през изминалите 4 години, която да е усещала по-голям натиск от страна на държавата, бе категоричен Донев.

Искаме смяна на модела, мажоритарни избори, нова конституция, изреди Данев. За три дни сменихте становището си, уж подкрепихте кабинета "Орешарски" безрезервно, сега говорите друго, присмя му се Донев.

Доверието няма как да се възстанови, заяви пред БТВ Огнян Донев от КРИБ. Предсрочните избори трябва да се проведат без отлагане, препоръча бизнесменът. Много усилия бяха вложени бизнесът ни да бъде разбит, но това не се случи. След като кредитът на доверие се изчерпи, не вярваме, че предложените мерки през следващите няколко месеца ще се приложат. Истината е, че времето ще се използва за нещо друго. Експресното приемане на закони за икономиката е в противоречие с интересите на бизнеса, припомни Донев. Пламен Орешарски успя да убеди бизнеса, че той ще бъде гарант на експертен кабинет. Това, което се случи обаче беше напълно обратно на обещаното. БСП получи повече от 400 000 гласа именно с това обещание. В наше отсъствие обаче бяха приети мерки за успокояване на напрежението, демонстрация на решения. Намаляването в средата на лятото с 5% на тока не е най-важното има далеч по-важни проблеми, каза Донев. Божидар Данев от БСК обаче остро нападна Огнян Донев. Членовете на КРИБ получаваше всички обществени поръчки, правителството се срещаше само с една организация, каза той.

По думите му доверието няма как да се възстанови. Предсрочните избори трябва да се проведат без отлагане, препоръча бизнесменът. Много усилия бяха вложени бизнесът ни да бъде разбит, но това не се случи. След като кредитът на доверие се изчерпа, не вярваме, че предложените мерки през следващите няколко месеца ще се приложат. Истината е, че времето ще се използва за нещо друго. Експресното приемане на закони за икономиката е в противоречие с интересите на бизнеса, припомни Донев.

Пламен Орешарски успя да убеди бизнеса, че той ще бъде гарант на експертен кабинет. Това, което се случи обаче беше напълно обратно на обещаното. БСП получи повече от 400 000 гласа именно с това обещание. В наше отсъствие обаче бяха приети мерки за успокояване на напрежението, демонстрация на решения. Намаляването в средата на лятото с 5% на тока не е най-важното, има далеч по-важни проблеми, каза още Донев.