четвъртък, 6 юни 2013 г.

Разкрития

Махат фризьора на Цецка Цачева от Парламента!

Фризьорът Атанас Рошлев, когото председателят на предишния парламент Цецка Цачева
назначила на щат, все още продължава да се води на работа в Народното събрание, недоволстват служители на институцията. Това нямаше да е толкова лошо, ако Рошлев вършеше някаква работа, бидейки на държавна заплата. Човекът си имал собствен салон в баровския квартал Лозенец, но въпреки това Цецка го назначила и в парламента и на държавна служба.
Всъщност, частният салон на Атанас Рошлев се намирал точно до жилището, в което допреди година живееше гербаджийката. Цачева живееше в една кооперация с Искра Фидосова, но след това се разделиха.
Служителите на парламента са недоволни, че те не могат да ползват услугите на фризьора, макар че това му влизало в задълженията. Ако някой поискал да се подстриже при него, фризьорът отговарял, че подстригва само Цецка Цачева. Рошлев отрязал дори депутатката Мая Манолова от БСП в предния мандат на парламента.
Сега обаче червените дойдоха на власт и се очаква лично Манолова, която е вече и зам. председател на НС, да се разправи с Рошлев.
Да беше само той, ами колко още такива има, оплакват се чиновниците в най-висшата институция. Шефката на протокола на парламента например била преназначена малко преди края на мандата на 41-о НС на друга по-безобидна длъжност с надеждата да не я отнесе червената вълна. Според запознати обаче, едва ли ще й се размине.
Голямата чистка на старите кадри се очаква да започне до дни, когато трябва да бъде сложен и нов главен секретар на парламента. Това се очаква да е бившият зам. министър на финансите от тройната коалиция Кирил Желев. Той ще замени протежето на Фидосова – Иван Славчов.