сряда, 26 юни 2013 г.

Актуално

Едвин Сугарев с гладна стачка до оставката на Орешарски!

От днес Сугарев започва гладна стачка."Започвам гладна стачка и няма да я прекратя, докато Вие и Вашето правителство не напуснете политическата сцена", обяви политическият анализатор Едвин Сугарев в отворено писмо, изпратено до премиера Пламен Орешарски, с копия до президента Росен Плевнелиев, посланиците на страните от ЕС и медиите.
"Г-н премиер, вече дванадесети ден хиляди българи искат Вашата оставка, а Вие се правите, че не чувате гласовете им под прозорците на кабинета си, че не разбирате техните искания и не долавяте тяхната катeгоричност. Говорите за това как подаването на оставка е безотговорно действие – и за това какви ужасни неща ще се случат, ако Вашето правителство падне. Само че ужасните неща вече се случиха – защото няма нищо по-ужасно от това една държава да бъде управлявана по непрозрачен начин – и да обслужва неясни олигархически интереси, ръководейки се от сключени потайно политически сделки; да култивира подмяна и лъжа – и да поражда единствено омерзение у своите обитатели", пише Сугарев в отвореното писмо.

"Грешката" с назначението на Делян Пеевски разголи арогантността – Вашата и на Вашите попечители, допълнена от Вашия персонален анонс за рестартиране на антибългарския проект "Белене"; от поредната реабилитация на Държавна сигурност, изразена от Вашия външен министър Кристиан Вигенин; от назначението на Волен Сидеров за председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика; от лансирането на бивш служител на СИК за заместник министър на МВР", посочва Сугарев в писмото си.

"Участвате в една недостойна, подла игра – срещу българските национални интереси и бъдещето на страната ни. Подобна подлост се заплаща, г-н премиер – заплаща се рано или късно. И дори да успеете, ще знаете до гроб, че тази подлост е платена с цената на поне един живот – моят", пише още Сугарев.
 През 1993г. Едвин Сугарев също беше обявил гладна стачка за оставката на президента Желев, но тогава не постигна успех.